5 bästa hundpejl tracker

Som en passionerad jägare och utomhusentusiast vet jag hur viktigt det är att ha koll på mina hundar när vi är ute på jakt. Att använda en hundpejl kanverkligen förbättrat jaktupplevelsen, men vilken hundpejl tracker borde du välja? Oavsett om ni är nybörjare eller erfarna jägare, hoppas jag att detta kommer att vara till hjälp för er!

Hundpejl- vad är det?

Vad är egentligen en hundpejl och hur fungerar den? Jo, det är en liten enhet som fästs på hundens halsband och som sedan kan spåra hundens position i realtid, oftast via en mobilapp eller en handhållen GPS-enhet. Detta gör det mycket enklare att följa hunden på jakten och se var den befinner sig. Dessutom kan man lägga in specifika zoner, t.ex. ett område där hunden inte får gå in eller en område där man tror att det finns mycket vilt. Om hunden går utanför zonen får man en varning i appen eller GPS:en.

En annan fördel med en hundpejl är att man kan se historiken, dvs. var hunden har varit tidigare under jakten. Detta kan vara till stor hjälp när man försöker hitta igen ett vilt som hunden har spårat men som sedan har försvunnit.

Hundpejl tracker – Bäst i test

MiniFinder Rex hundpejl

Designen på MiniFinder Rex är robust och helt vattentålig. Jag behöver inte oroa mig för att den inte klarar av tuffa väderförhållanden. Dessutom har den en batteritid på hela 100 timmar under aktiv användning vilket gör att jag inte behöver oroa mig över att den plötsligt stänger av mitt i jakten.

Det jag verkligen gillade med MiniFinder Rex är det kraftfulla guidande LED-ljuset som hjälper mig att lokalisera mina hundar under nattjakten på upp till 200 meters avstånd. Tillsammans med MiniFinder Hunter-appen aktiverar jag enkelt LED-ljuset på hundpejlen, tillsammans med flera andra smarta funktioner. Jag kan till och med använda vibration och skallindikator för att hjälpa mig att hålla koll på mina hundar.

Tractive GPS Dog 4 GPS-tracker

Tractive GPS Dog 4 har också en robust och vattentålig design som klarar av tuffa väderförhållanden. Den har en batteritid på upp till 5 dagar vilket är mer än tillräckligt för en lång jakttur. Dessutom är den lätt och bekväm för min hund att bära runt halsen.

Tractive GPS Dog 4 GPS-tracker för hundar är lätt att installera och mycket enkel att använda. Jag kunde sätta upp appen på min telefon på några minuter och sedan var jag redo att börja använda den. Vad jag älskar med Tractive GPS Dog 4 är att jag nu kan följa min hund i realtid. Jag kan också ställa in en virtuell stängselzon runt området där jag jagar och om min hund går utanför zonen får jag ett meddelande på min telefon.

Garmin Alpha 100 + T5

Designen är robust och vattentät, vilket gör att den tål tuffa väderförhållanden och tuffa terräng. Batteritiden är imponerande med upp till 20 timmars aktiv användning, vilket är tillräckligt för flera dagars jakt. Men det är inte bara design och batteritid som gör Garmin Alpha 100 + T5 till den ultimata GPS-hundpejlen. Den har också en mängd avancerade funktioner som gör den till ett ovärderligt verktyg under jakten.

Men det som verkligen skiljer Garmin Alpha 100 + T5 från andra GPS-hundpejlar är möjligheten att spåra flera hundar samtidigt. Med hjälp av T5-halsbanden kan jag spåra upp till 20 hundar samtidigt och se deras positioner i realtid på min enhet. Även om det är en dyr enhet, så är det definitivt värt investeringen för alla jägare som vill ha det bästa verktyget för att följa sina hundar under jakten.

TK-909 Gps Spårare

TK-909 Gps Spårare är väldigt lätt att använda. Du behöver bara ladda enheten och sedan kan du koppla upp den till din smartphone via en app. Appen ger dig detaljerad information om din hunds position, hastighet och rörelsemönster. En fördel med TK-909 Gps Spårare är att det är en mycket robust enhet. Det är vattentätt och tål tuffa förhållanden. Det här är definitivt en spårare som kommer att hålla under lång tid.

En annan fördel med TK-909 Gps Spårare är att den har en lång batteritid på upp till 60 timmar. Det betyder att jag kan använda den under flera jaktdagar utan att behöva oroa mig för att batteriet tar slut. Dessutom kan jag sätta upp virtuella stängselzoner runt området där jag jagar, så jag får en notis på min telefon om min hund går utanför zonen.

MiniFinder Atto Pro

För det första är denna GPS-tracker för jakt ganska lätt att använda. Den är också riktigt liten och lätt att bära runt. Detta gör att den inte kommer i vägen för hunden och den kommer inte att belasta den på något sätt. Dessutom är enheten vattentät, vilket betyder att denkan användas i regniga eller fuktiga förhållanden utan att risken för skador ökar. Den har en batteritid på upp till 14 dagar.

Men det är inte bara MiniFinder Atto Pros användarvänlighet och hållbarhet som gör den till en fantastisk GPS-tracker för jakt. Den har också flera användbara funktioner som hjälper dig att hålla koll på din hund. Till exempel kan du ställa in en säkerhetszon runt ditt jaktområde och få en notis på din telefon om hunden går utanför zonen. Detta hjälper dig att undvika olyckor eller förlust av din hund. Du kan också se en historisk rörelsekarta över hundens rörelser, vilket kan hjälpa dig att förbättra din jaktstrategi.

Så här väljer du rätt hundpejl

Innan du går och köper en GPS tracker för din hund, finns det dock några saker som du behöver tänka på. För att hjälpa dig att välja rätt hundpejl, kommer jag i den här bloggposten att gå igenom några viktiga faktorer.

För det första är det viktigt att kontrollera storleken och vikten på GPS-tracker. Det finns olika typer av trackrar på marknaden med olika storlek och vikt. Om din hund är liten och lätt, så behöver du en tracker som är lätt nog för att inte utgöra en belastning för din hund.

En annan viktig faktor att överväga är batteritiden. Se till att välja en tracker med tillräckligt lång batteritid fördin jakt, så att den inte dör mitt under jakten. Det finns också GPS-trackers med utbytbara batterier, vilket kan vara en fördel om du planerar att vara borta länge. Täckning och prestanda är också viktiga faktorer att tänka på när du väljer en GPS-tracker. Se till att välja en tracker som fungerar bra i dina jaktmarker och har hög precisjon, så att du kan följa din hunds rörelser i realtid utan fördröjning.

Slutligen, när du väljer en GPS-tracker för din hund, är det viktigt att tänka på priset. GPS-trackers kan variera i pris, så se till att välja en som passar din budget. Kom ihåg att det inte alltid är det dyraste alternativet som är det bästa, utan det som passar dina behov och din hunds storlek och aktivitetsnivå.

Jag hoppas att dessa tips hjälperdig att välja rätt GPS-tracker för din hund. Med rätt pejl kommer du att kunna följa dina hundar på ett enkelt och säkert sätt, så att du kan fokusera på jakten och njuta av den utomhusupplevelse som jakt kan erbjuda. Lycka till med din val av GPS tracker!

Leave a Comment