BĂ€sta mormyskan

Att fiska med mormyska Àr enkelt och kan med fördel göras helt utan fiskespö. Vad som krÀvs Àr en bra mormyska. Jag hittar bÀsta mormyskan.

Artikeln innehÄller betalda samarbeten med Happy Angler.

Kuusamo Timanttikirppu II mormyska

Emilio pÄ Friluftaren

Ljusbrytande ögon av glas
Fungerar bra för pimpelfiske
Perfekt för sik, harr och abborre

Bra mormyska som passar mÄnga fiskar

Denna mormyskan frÄn Kuusamo Àr bra pÄ mÄnga sÀtt. Bland annat har de ljusbrytande ögonen helt i glas visat sig vara mycket effektiva i resultat nÀr det kommer till fiske. Bland annat har denna typ av ögon visat sig vara mycket effektiva vid sik, harr och abborre.

Mormyskan fungerar vÀldigt bra för pimpelfiske, vilket sÄklart Àr en trevlig egenskap att finna i en mormyska. Du kan alltsÄ anvÀnda denna mormyska pÄ flera olika och roliga sÀtt i ditt fiske. NÄgot jag hoppas du tycker lÄter lika kul som jag gör.

Som jag nÀmnde tidigare Àr mormyskan i frÄga perfekt för sik, harr och abborre. Det innebÀr dÀremot inte att dessa fiskar Àr det du kan fiska med mormyskan och ingenting annat, du fÄr gÀrna testa dig med andra fiskar i samma storleksspann och Äterkomma med resultat. Kommentera gÀrna nedan i sÄ fall!

5

LÀs mer: BÀsta kylvÀskan

InnehÄllsförteckning

Kuusamo Timanttikirppu IV mormyska

Ögat skapades med syftet att vara effektivt mot sik Ă€ven dĂ€r fisken Ă€r mer svĂ„rfĂ„ngad. Det har Kuusamo i denna mormyskan verkligen lyckats med, om inte lite för bra. Denna mormyskan passar de allra flesta fiskar, men Ă€r speciellt effektiv mot just siken. Det Ă€r enligt mĂ„nga anvĂ€ndare just ögat som lockar fisken lite extra, av nĂ„gon anledning.

Mormyskan Àr tillverkad för hand i Finland. Det Àr alltsÄ en produkt av vÀldigt hög kvalitet, vilket ocksÄ Àr dÀrför som jag rekommenderar den. Inte bara Àr den effektiv att fiska med utan du gynnar Àven Kuusamo som har en rik historia inom fisket i Finland för handtillverkade beten.

Eftersom priset faktiskt inte Àr sÄ högt pÄ denna produkten tycker jag att det kan vara ett ypperligt tillfÀlle att köpa nÄgot lite finare som du kommer bli riktigt nöjd med i ditt fiske. Denna mormyska Àr definitivt för dig som vill ha lite extra bra förutsÀttningar nÀsta gÄng du ger dig ut för att fiska.

LĂ€s mer: BĂ€sta inkapslade rullen

Kuusamo Sukeltaja mormyska

MĂ€r det kommer till mormyskor gĂ„r det faktiskt inte att inte nĂ€mna Kuusamos Sukeltaja. “Sukeltaja” betyder “dykaren” pĂ„ finska. Denna mormyskan frĂ„n Kuusamo Ă€r utrustad med en guldfĂ€rgad trekrok som det kallas. Tack vara jiggstjĂ€rten pĂ„ bakkroken kan den Ă€ven anvĂ€ndas som balansdrag. TvĂ„ i ett helt enkelt, utan att tappa kvalitet.

Mormyskan passar mÄnga olika fiskar och dÀribland blad annat abborre, regnbÄge och harr. Tre fiskar som vi har mycket av i Sverige. Andra fiskar i liknande storlek kommer sÀkerligen att med aptit konsumera denna mormyska.

Mormyskan vÀger endast 5 gram, det Àr viktigt att ta i bejakt. Det Àr varken positivt eller negativt utan snarare ett kÀnnetecken. Gillar du att fiska pÄ djupare botten kan denna vara lite trÄkig dÄ du mÄste vÀnta lÀngre pÄ att den ska sjunka. Gillar du dÀremot att hÄlla fisket rÀtt högt upp till ytan Àr denna perfekt.

LĂ€s mer: BĂ€sta pirken

Lucky John Drop 4 mm tungstensmormyska

tungstensmormyska i drop-modell

Kroken Àr fÀst vid mormyskan sÄ, att betet rör sig idealiskt

Pirkens linögla Àr hÄllbar och stadig, finna i fyra snygga fÀrger

om inte

Mer om mormyskor

https://www.orjansfiske.se/guider/mormyska-ett-fiske-med-manga-napp/

Teknik att tÀnka pÄ nÀr man fiskar med mormyska?

En bra teknik Àr att stanna en liten bit ovanför botten och kÀnna efter. Finns abborre pÄ plats kan du fÄ napp direkt. KÀnner du efter en kort period ingenting kan du lÄngsamt lyfta pÄ linan och samtidigt göra smÄ smÄ ryck i sjÀlva linan som om det vore en vattenloppa.

Varför nappar inte fisken med mormyska?

Det kan finnas mÄnga anledningar till att fisken inte nappar med mormyska. Jag skulle tipsat om att först försökt Àndra rörelser lite, lÄngsamt ner och sedan rycka lite uppÄt som om det vore en insekt som rörde sig. Fungerar det inte skulle jag testat med en annan mormyska eller en lite annan plats i vattnet.

Varför fiska med mormyska?

Att fiska med mormyska gör fisket i mÄnga fall bÄde roligare och mer effektivt. Jag rekommenderar inte att byta ut det traditionella fisket mot att bara fiska med mormyska, men att dÄ och dÄ testa kan vara bÄde kul och givande.

Leave a Comment