BĂ€sta fluorocarbon linan

För dig som vill börja fiska med fluorocarbonlina, eller tafsmaterial som det sÄ fint kallas Àr det bra att ha koll pÄ skillnaderna. Jag hjÀlper dig jÀmföra.

Artikeln innehÄller betalda samarbeten med Happy Angler.

Daiwa Tournament fluorocarbon tafsmaterial

Emilio pÄ Friluftaren

Sjunker snabbt
Tillverkat i Japan
NĂ€stan helt osynlig i vattnet

Perfekt fluorocarbonlina för dig som vill ha det bÀsta

För dig som söker tafsmaterial i fluorocarbon har jag hÀr en stark kandidat. Linan sjunker snabbt i vattnet vilket gör fisket lite roligare och effektivare. Du slipper efter varje kast sitta och vÀnta pÄ att betet ska nÄ det perfekta djupet. Det sker rÀtt snabbt med denna linan i fiskevÀskan.

För dig som Àr lite extra insatt vet du att ett kvalitetstecken inom fiske ofta Àr om nÄgon Àr tillverkat i Finland eller Japan. Denna fluorocarbonlinan Àr heltillverkat i Japan och Àven om det inte mÄste betyda att linan hÄller hög kvalitet Àr min bedömning att det i detta fallet gör det. Fluorocarbonlinan har enligt min Äsikt en fantastisk kvalitet.

Ett sista plus med denna linan i fluorocarbon Àr att fÀrgen Àr klar och rÀtt tydlig att se pÄ i land men samtidigt blir helt genomskinlig i vatten. Det gör att du enkelt kan trÀ pÄ linan utan att bli helt tokig pÄ hur mÄnga gÄnger det inte riktigt gÄr som du tÀnkt, men att linan samtidigt inte ger en onaturlig effekt för fisken. Ett sÄ kallat win-win.

5

LÀs mer: BÀsta flÀtlinan

InnehÄllsförteckning

Platil Ghost fluorocarbon tafsmaterial

En stor fördel med detta tafsmaterial i fluorocarbon Àr att det Àr klart i fÀrgen nÀr du hÄller i det pÄ land i luft sÄ att sÀga. Du kan enkelt trÀ det som du vill utan att tappa bort det eller behöva lysa upp med en extra lampa för att kunna se ordentligt. DÀremot blir det osynligt i vattnet vilket innebÀr att du effektivt eliminerar nÄgot som kan verka frÀmmande för fisken, nÀmligen linan.

Linan Àr tillverkad i Tyskland och Àr verkligen en kvalitetslina som fungerar till sÄvÀl jiggtafs som gÀddtafs. Egentligen fungerar den till det mesta och för dig som vill ha en bra och smidig tafs helt enkelt. Det som kan lÄta som smÄgrejer, som att den syns hyfsat bra i luft men Àr genomskinlig i vattnet Àr sÄnt som man sedan uppskattar efter anvÀndning.

Som en liten sammanfattning Àr alltsÄ Platil Ghost lÀtt att knyta tack vare att den Àr synlig nÀr den inte Àr i vatten och det Àven sÄ att 0,50 fluorocarbon passar vÀldigt bra ihop med tunnare flÀtlinor. En kombination jag starkt rekommenderar.

LĂ€s mer: BĂ€sta nylonlinan

Daiwa Tournament fluorocarbonlina

Daiwa Tournament Àr en fluorocarbonlina som verkligen uppfyller vad namnet antyder, det Àr en fluorocarbonlina som definitivt hÄller tÀvlingskvalitet. Fluorocarbonlinan Àr tillverkad i det nyaste 100-procentiga fluorocarbonmaterialet frÄn Japan och med den nyaste tillverkningstekniken.

Det nya materialet har en rad mÄnga fördelar som inte finns i andra fluorocarbonlinor. Bland annat har det en förbÀttrad hÄllbarhet och smidighet som Àr bÀttre Àn liknande alternativ som Àr gjorda i gamla fluorocarbonmaterial.

Jag tycker att denna uppdaterade varianten av Daiwa Tournament Àr en fluorocarbonlina som Àr bland de bÀsta tafsmaterialen som man kan fÄ tag pÄ att anvÀnda, som Àven passar fiske i bÄde söt- och saltvatten. Definitivt en lina för dig som vill ha det allra bÀsta. Priset reflekterar kvalitén, men hÄllbarheten gör att linan kommer att duga lÀnge. Se det som en investering!

LĂ€s mer: BĂ€sta pimpellinan

Ruthless Fluorocarbon Leader lina

högklassig 100% fluorocarbon

nÀstintill osyndlig i vattnet viss fördel kan ge

Tack vare sin smidighet kan Ruthless Fluorobarcon-tafslinan lÀtt fÀstas vid en flÀtlina och knytas fast i beteslÄset

Ruthless Fluorocarbon har vÀldigt god nötningsbestÀndighet vilket minskar linÄtgÄngen avsevÀrt, sÀrskilt vid jiggfiske dÀr en tunn flÀtlina lÀtt gÄr av mellan fiskens tÀnder eller mot vassa stenar

om inte

Mer om fluorocarbonlinor

fluorocarbon osynligt under vattnet

huvudlina men vanliast Àr tillsammans med flÀtlina

anledningen till att man vill ha fluorocarbonlinan nÀrmast betet Àr för att den Àr nÀrmast osynlig och inte skrÀmmer fisken

Fluorocarbonlinor jÀmförs ofta med nylonlinor. Fördelen med fluorocarbon Àr att densiteten Àr högre och att den dÀrför sjunker snabbare

Fördelen med fluorocarbonlinor lista:

TÀnk pÄ att anvÀnda en kraftigare variant om du ska ha linan som tafsmaterial vid gÀddfiske dÄ fisken i frÄga har rÀtt grova hÀnder

Vid fiske pÄ abborre eller havsöring till exempel kan en tunnare lina fungera utmÀrkt.

För att klargöra med tjockare ungefÀr 0,90 mm och med tunnare ungefÀr 0,30 mm.

Vad Àr fluorocarbon?

Fluorocarbon Àr ett mycket uppskattat tafsmaterial, anledningarna Àr mÄnga. Bland annat tÄl linan upp till fyra gÄnger mer Àn en traditionell nylonlina, och den Àr ocksÄ ofta osynlig under vattnet vilket kan motverka att fisken distraheras.

Hur knyter man fluorocarbonlina?

Jag rekommenderar att söka upp följande knutar för att se precis hur man gör, men jag rekommenderar knutarna förbÀttrad betesknut, grinnerknut, ögleknut, dubbel grinnerknut, blodknut och albright-knut för din fluorocarbonlina.

Passar fluorocarbonstafs abborre?

Ja, det gÄr jÀttebra att fiska abborre med fluorocarbon. Jag rekommenderar en tjocklek pÄ ungefÀr 0,30-0,45 mm pÄ fluorocarbonstafsen men det Àr ocksÄ lite personligt hur och med vad man föredrar att fiska.

Leave a Comment