BĂ€sta fiskejackan

En bra fiskejacka som dessutom passar det vÀdret du fiskar i Àr oslagbart. DÀrför jÀmför jag bÀsta fiskejackan för dig.

Artikeln innehÄller betalda samarbeten med Happy Angler.

Greys All Weather Jacket

Emilio pÄ Friluftaren

Climatex-material hÄller dig varm och torr
BelÀggning avstöter vatten effektivt
VattentÀta blixtlÄs

Fiskejacka som passar i de flesta vÀder

Det största pluset med denna jackan Ă€r nog att den passar i alla vĂ€der nĂ€stan, det kan lĂ„ta lite konstigt eftersom de flesta jackor Ă€r avsedda för ett visst vĂ€der och kan ofta kĂ€nnas fel. Annorlunda Ă€r det med denna jackan. Climatex-materialet gör att du hĂ„ller dig varm och torr i de allra flesta vĂ€der. Även om det regnar.

Det Àr nÀmligen som sÄ att Greys All Weather Jacket stÄr ut med de allra flesta vÀder eftersom att den kommer med en mycket effektiv belÀggning som stöter bort vatten. Att det regnar inte ska aldrig vara en anledning till att inte gÄ ut och fiska, och i och med denna jacka Àr det inte det lÀngre heller.

För dig som tÀnkter att avstöta vatten inte betyder certifierat vattentÀt har du helt rÀtt. Den marknadsförs inte som vattentÀt och dÄ ska man inte tolka det som vattentÀtt heller, men vad den dÀremot har Àr vattentÀta blixtlÄs. Det innebÀr att jackan i sin helhet effektivt avstöter vatten, men blixtlÄsen Àr vattentÀta. Perfekt för mer ömtÄliga vÀrdesaker sÄ som mobilen till exempel.

5

LĂ€s mer: BĂ€sta vadarjackan

InnehÄllsförteckning

Greys Cold Weather Wading Jacket vadarjacka

Denna jackan frÄn Greys vid namn Cold Weather Wading Jacket Àr en vadarjacka som jag verkligen kan rekommendera för fiske. Den har 3-lagers Climatex-material, det Àr helt enkelt ett material som ser till att du hÄller dig varm Àven i de jobbigaste vÀdren.

Jackan Àr inte bara varm utan Àven bekvÀm. Den har snitt som Àr skapta för att vara sÄ ergonomiska som bara möjligt, och har pÄ flera andra sett designats just för att vara sÄ skön som möjlig och passa Àven en krÀvande fiskares behov av en skön och bra fiskejacka.

Ett sista plus med Cold Weather Wading Jacket frĂ„n Greys Ă€r just de vattentĂ€ta blixtlĂ„sen, som gör att du inte behöver oroa dig för att blixtlĂ„sen ska lĂ€cka in massa vatten till fickan. Notera att Ă€ven om jackan passar bra i ruggigt vĂ€der Ă€r den inte certifierad vattentĂ€t, lita dĂ€rför inte till liv och död pĂ„ att fickan förblir helt torr. Är du lite orolig eller vet att det regnar otroligt mycket hade jag rekommenderat ett extra skydd till mobilen, en plastpĂ„se runt brukar rĂ€cka.

LĂ€s mer: BĂ€sta vadarbyxorna

Savage Gear Black Savage jacka

Denna fiskejacka frÄn Savage Gear Àr tillverkad i ett hÄllbart, tvÄfÀrgat ytmaterial i 100-procentligt Nylon Taslan och Àr belagd med en DWR-belÀggning. Det innebÀr lite kortfattat att jackan har en vattenavvisande effekt. Effekten kan efter mycket anvÀndning tyvÀrr avta, men dÄ gÄr att att sjÀlva applicera en liknande belÀggning. Som tur Àr Àr jackan ocksÄ helt vattentÀt med PU-membran och har framtill, som man ser pÄ bilden, ett blixtlÄs som dessutom Àr vattenavvisande.

Fiskejackan har ocksÄ en god andningsförmÄga, Àven om du med denna jacka slipper vara kall slipper du Àven bli för varm. Det Àr viktigare Àn vad man tror i en fiskejacka som man faktiskt anvÀnder i fysiskt krÀvande aktiviteter.

Sömmarna Àr tejpade för att jackan ska kÀnnas sÄ bekvÀm som möjligt och har mjukt 100-procentigt polyesterbaserat deluxe-foder och 100-procentigt polysterbaserat taftfoder i Àrmarna. Allt för att fiskejackan ska kolla dig varm genom att inte bli blöt samt Àven torka snabbt och vara behaglig för dig under din fisketur.

Slut i lager. Kommer inom kort.

LĂ€s mer: BĂ€sta vadarskon

Fladen Authentic 2.0 3 in 1 jacka + fleece

snygg jacka för fiske men Àven fritid diskret osv

KardborrefÀstnings vid Àrmar och spÀnnsnöre vid midja. Fyra fickor och bröstficka. Fast huva som kan vecklas ihop inne i krage. Jackan har nÀtfodring och vÀdringsöppningar vid ÀrmhÄl

Priset innehÄller ocksÄ Fladen Authentic Wear fleecejackan! Varm och bekvÀm, fullÀngd blixtlÄs

passar med Fladen Authentic 2.0 seriens byxor

om inte

Mer om fiskejackor

bra för hÀlsan med vÀrme, klart man behöver en jacka

Anledningen till just fiskejacka har med rörlighet att göra

En vvanlig förstÄr upplevelsen, en fiskejacka förstÀrker upplevelsen

Jag har valt ut i hög kvalitet med pris som viktig aspekt

En riktigt bra Àr Àven vattentÀt sÄ att du kan dra ut nÀr du vill dra ut

Kommentera gÀrna erfarenheter eller med andra förslag

Ska man ha en vattentÀt fiskejacka?

Det Ă€r klart att du ska ha en antingen vattentĂ€t eller vattentĂ„lig fiskejacka. Även om du som regel inte gĂ„r ut och fiskar nĂ€r det Ă€r dĂ„ligt vĂ€der kan det alltid börja regna ovĂ€ntat, och dĂ„ Ă€r du nog rĂ€tt glad att ha valt en fiskejacka som tĂ„l vatten, i alla fall till viss mĂ„n. Se gĂ€rna alternativen ovan för exempel pĂ„ bra fiskejackor.

Finns det lÀttare fiskejackor?

Ja, mÄnga fiskejackor som inte Àr specifikt avsedda för vinterliknande förhÄllanden Àr i stil med vadarjackor och Àr rÀtt lÀtta och hÄller dig varm men inte för varm pÄ ett bra sÀtt. Jag kan varmt rekommendera alternativen i artikeln ovan för dig som vill ha en lite lÀttare fiskejacka som du friare kan röra dig i.

Vilken fiskejacka passar pÄ vintern?

Det finns mÄnga fiskejackor som passar pÄ vintern, se gÀrna i artikeln ovan. Ett knep om du hittat en fiskejacka som du tycker ser bra ut men som kanske inte Àr tillrÀckligt varm i de kallaste av vinterdagar Àr att köpa en fiskejacka med lite utrymme att kunna ha en tjockare tröja under.

Anledningen till att det i sÄ fall Àr bra med en lite större jacka har att göra med att du vill kunna röra dig pÄ ett smidigt sÀtt nÀr du fiskar Àven med jackan pÄ

Leave a Comment