BĂ€sta jaktjackan

En jaktjacka hÄller dig varm, torr och lÄter dig smÀlta in i omgivningarna. Jag hjÀlper dig hitta den bÀsta jaktjackan för dig.

HĂ€rkila Moose Hunter HSP Jacka

Emilio pÄ Friluftaren

HSP 3-lager
Justerbar nederkant och Àrmslut
Radioficka

HĂ€rkila Moose Hunter HSP Jacka

HÀrkila Moose Hunter HSP Jacka Àr en jaktjacka som jag varmt kan rekommendera. Den har tre lagar, en justerbar nederkant och Àrmslut samt en radioficka.

5

Det finns idag flertalet bra jaktjackor att vÀlja mellan. Det i en varierande prisklass. De lite billigare varianterna Àr ofta tunnare, medan de dyraste Àr de som hÄller bÀst och har Àven en hög kvalitet. Sedan finns det Àven bra jackor i mellanprisklass, sÄ som HÀrkila Moose Hunter HSP Jacka. Den gÄr att bÀras av bÄde damer och herrar. Den Àr tillverkad i 100 % polyester, har HSP 3-lager samt att den kommer med bÄde radioficka, bröstficka och sidfickor.

LĂ€s mer: BĂ€sta jaktbyxorna

Jaktjacka för herr

NÀr du ska ut och jaga Àr det bra att ha pÄ dig rÀtt sorts klÀder. Det gÄr att anvÀnda en bra jaktjacka, sÄ vÀl som hela jaktstÀll om du föredrar det. En bra jaktjacka ska hÄlla dig torr och varm och skydda dig oavsett vÀderlek.

Pinewood Wolf Lite Jacka

Det Àr vanligt med gröna, bruna och beigea fÀrger sÄ vÀl som kamouflage, sÄ att du smÀlter bra in i omgivningen. En bra jacka som du gör det med Àr Pinewood Wolf Lite Jacka. Den ligger i mellanprisklassen och Àr vindtÀt och vattentÀt.

LÀs mer: BÀsta jaktstÀllet

Pinewood Forest Camou Jacka

En annan bra variant, med orangea detaljer som gör att andra jÀgare kan se dig Àr Pinewood Forest Camou Jacka.

Jaktjacka för dam

NÀr det kommer till jaktjacka för dam, sÄ finns det flera varianter Àven hÀr. Dock kan Àven kvinnor anvÀnda samma jackor som mÀnnen. Men det finns lite jaktjackor som generellt sÀtt passar kvinnor bÀttre, om du föredrar det.

Pinewood Stretch Shell Camo Jacka Dam

En bra jacka Àr Pinewood Stretch Shell Camo Jacka Dam, som kostar under tusenlappen. Den Àr vindtÀt samt att den Àr vattenavvisande med 3 lager.

Pinewood Telluz Jacka Dam

I mellanprisklassen finns Pinewood Telluz Jacka Dam. Det Àr en kÀtt jacka som Àr bÄde vind och vattentÀtt. Den fungerar bra under jakt sÄ vÀl som pÄ vÀg till jobbet.

HĂ€rkila Vika Jacka Dam

En nÄgot dyrare jacka Àr HÀrkila Vika Jacka Dam, som Àr en lÀttviktsjacka med isolerande vaddering samt impregnering.

Jaktjacka för barn

Det finns Àven jaktjackor för barn. TÀnk bara pÄ att i Sverige mÄste man vara 18 Är eller Àldre för att fÄ jaga pÄ egen hand. FrÄn 15 Ärs Älder fÄr man jaga om man har uppsikt av en vuxen, under det som kallas för uppsiktsjakt.

Jacka Pinewood Wolf Lite Barn

För barn finns bland annat Jacka Pinewood Wolf Lite Barn. Det Àr en vind och vattentÀt jacka som har en lÀtt vikt och Àr bekvÀm att bÀra.

Jacka Chevalier Pointer JR Camo Coat

En annan bra jacka Àr Jacka Chevalier Pointer JR Camo Coat. Det Àr en lÀtt och tyst jacka som har ett vattentÀtt Chevalite membran.

Jacka Pinewood Wolf Lite Camou Barn

Om du behöver en jacka dÀr barnet Àr lite synligare sÄ Àr det bra att vÀlja Jacka Pinewood Wolf Lite Camou Barn. Jackan Àr brunt och orange. Den Àr Àven vind och vattentÀt samt följsam och lÀtt i vikt.

Mer om jaktjackor

NÀr du ska köpa en bra jaktjacka sÄ finns det en del saker att tÀnka pÄ. Det du vill ha Àr en jacka som Àr vattentÀt samt att den ska skydda dig mot vind sÄ vÀl som det Àr bra om det Àr ett material som andas. Utöver det sÄ bör jackan Àven vara tÄlig och slitstark.

Den jacka du köper bör Àven vara bekvÀm att bÀra, den fÄr gÀrna Àven ha mÄnga fickor med plats för radio och annat du kan behöva ha med dig. Jackan bör Àven vara tillverkad sÄ att du kan röra dig tyst i den. Den bör dÀrmed inte vara i ett prasslande material.

Det Àr inte alltid sÄ lÀtt att hitta alla dessa egenskaper i en enda jacka. Dock brukar de jackor som kostrar lite mer ha fler funktioner i en och samma jacka. Vill du lÀgga lite mindre pengar pÄ din jaktjacka sÄ fundera pÄ vilka behov som Àr viktigast.

Material pÄ jackan

Vad för material din jacka Àr tillverkad i Àr rÀtt sÄ viktigt. Det Àr ju sÄ att olika material har olika egenskaper och passar bÀttre eller sÀmre beroende pÄ vad du Àr ute efter. Materialet i sig fÄr gÀrna andas, vara slitstarkt, inte lÄta samt att det ska vara bekvÀmt att ha det pÄ sig.

Ett slitstarkt material Àr polyester. Det ger bra vÀrme samt en god vattentÀthet. Dock Àr nackdelen med detta material att det inte direkt slÀpper igenom luft, sÄ det andas inte sÀrskilt vÀl. En jacka i detta material kan dock vara bra för skydd mot regn och vind. Se bara till att du dÄ undertill har andra klÀder och understÀll som passar ihop.

Ett bra material annars Àr Gore-Tex. Det Àr dessutom ett eget registrerat varumÀrke. Detta företag har utvecklat ett material som Àr vattentÀt sÄ vÀl som att det andas bra och Àr dessutom mycket slitstarkt.

Isolering i jaktjackor

En sak som inte alla tÀnker pÄ det Àr vad för slags isolering jackan har. Det Àr viktigt att ha mer isolering ju kallare det Àr ute. Vintertid krÀver mer isolering dÄ det Àr sÄ kallt ute. Du vill ju hÄlla dig extra varm under denna Ärstid.

Vikt pÄ jaktjacka

Olika jackor vĂ€ger olika mycket. Det beror mycket pĂ„ material, isolering med mera. Det gĂ€ller att fundera pĂ„ vad för jakt du ska göra nĂ€r du vĂ€ljer jacka. Om du rör dig ofta och mycket sĂ„ vill du inte ha en jacka som Ă€r allt för tung. Du behöver dĂ„ en lĂ€ttare och mer rörlig jaktjacka. TĂ€nk bara pĂ„ att en lĂ€ttare jacka har mindre isolering. Sitter du mycket still kan det vara vĂ€rt att ha en jacka som Ă€r lite tyngre och dĂ€rmed lite varmare.  Du som Ă€r mycket stillasittande under jakten och jagar pĂ„ senhösten och vintern kan satsa pĂ„ en varmare jaktjacka med bĂ€ttre isolering. Du behöver Ă€ndĂ„ inte ha samma rörelsefrihet som jĂ€gare som rör sig mycket.

Kamouflage och fÀrger

JaktklĂ€der överlag kan antingen vara bruna, beigea eller gröna, sĂ„ att du smĂ€lter in i omgivningen pĂ„ bra sĂ€tt. Ofta sĂ„ befinner du dig i en skog som Ă€ven har dessa fĂ€rger. Det Ă€r Ă€ven vanligt med kamouflage. Dessa fĂ€rger har man för att inte djuren ska se dig lika lĂ€tt. Det Ă€r bra att fundera pĂ„ hur miljön du jagar i ser ut. Är det vinter och snö sĂ„ finns det kamouflage i vitt och svart som passar. Annars har du kamouflage i grönt, grĂ„tt, med mera. Är du med i ett jaktlag kan det dock vara bra att Ă€ven ha orangea klĂ€der, eller detaljer, sĂ„ att andra jĂ€gare kan se dig. Orange Ă€r bra pĂ„ det sĂ€tt eftersom den fĂ€rgen Ă€r nĂ„got som bytesdjur inte kan uppfatta/se.

Finns det jaktjackor för hundförare?

Ja, det finns gott om jaktjackor som passar hundförare. Det handlar egentligen om att hitta en jaktjacka som du kan röra dig fritt i och inte kÀnna dig begrÀnsad i rörelserna som du som hundförare vill kunna göra. Alla jackor som jag rekommenderat i artikeln ovan tycker jag passar för hundförare.

Vilken jaktjacka ska man ha pÄ sommaren?

PÄ sommaren kan det vara bra med en tunnare jaktjacka, i artikeln ovan har jag sett till att rekommendera nÄgra olika tunnare jaktjackor för att kunna anvÀnda pÄ sommaren, men Àven under vintern med en tjockare tröja under.

Finns det jaktjackor i camouflage?

Ja, det finns flera olika jaktjackor i camouflage. DÀrför har jag valt ut mina favoriter i artikeln ovan, det finns Àven bilder pÄ de olika alternativen sÄ att du kan bestÀmma dig för vilken av jaktjackorna i camouflage som intresserar dig mest.

Leave a Comment