BĂ€sta vattenspridaren

En vattenspridare Àr ett oumbÀrligt verktyg för alla som har en trÀdgÄrd eller grÀsmatta att sköta om. Denna praktiska utrustning gör det smidigt och enkelt att se till att vÀxterna fÄr den vÀtska de behöver, sÀrskilt under torra sommarmÄnader nÀr regnet kan vara sÀllsynt.

Artikeln innehÄller betalda samarbeten med GranngÄrden.

PlaceringProduktPassar
1Vattenspridare Gardena Aqua S med bevattningstimerDig som vill ha en vattenspridare som passar för ytor mellan 9 och 150 kvadratmeter
2Vattenspridare Gardena Classic FoxDig som vill ha en enkel och bra vattenspridare till ett bra pris
3Vattenspridare Gardena AquaZoom LDig som vill ha en riktigt effektiv och kraftfull grÀstrimmer

Vattenspridare Gardena Aqua S med bevattningstimer

Den bĂ€sta vattenspridaren Ă€r denna smarta och praktiska vattenspridare som passar för ytor mellan 9 och 150 kvadratmeter, och Ă€r dĂ€rför vĂ€ldigt flexibel – den passar för sĂ„vĂ€l en mindre yta som en större. Den ger en tillförlitlig, exakt och jĂ€mn bevattning och Ă€r frostsĂ€ker.

En vÀldigt smart detalj hÀr Àr den praktiska bevattningstimern, och en annan stor fördel Àr den mycket höga kvaliteten. Det hÀr Àr en hÄllbar, tÄlig och pÄlitlig vattenspridare.

Det hÀr Àr ett bra val för den som vill ha en smart och flexibel vattenspridare, som passar för bÄde mindre och större ytor och som dessutom har en smart timer. LÀs mer om produkten och se aktuellt pris genom att klicka pÄ knappen nedan.

Vattenspridare Gardena Classic Fox

Mer prisvÀrt Àn sÄhÀr blir det nog inte. Det hÀr Àr en enkel, men samtidigt vÀldigt bra vattenspridare, till ett lÄgt pris. Denna duschspridare passar bÀst för mindre ytor, upp till 100 kvadratmeter eller elva meter i diameter. Storleken pÄ ytan justeras snabbt och enkelt med vattentrycket.

Denna vattenspridare ger en fin duschdimma, och den passar Àven perfekt för sköra plantor. Vattenspidaren Àr monterad pÄ ett spett, sÄ att den enkelt och sÀkert kan sÀttas ned i grÀsmattan eller rabatten.
En stor fördel med den hÀr vattenspridaren Àr alltsÄ att den Àr enkel att anvÀnda. Det Àr lÀtt att justera storleken pÄ ytan, och det gÄr snabbt och lÀtt att placera ut den dÀr den behövs. En mycket smidig, och otroligt prisvÀrd, vattenspridare helt enkelt.

Den hÀr vattenspridaren passar perfekt för den som behöver en vattenspridare till en lite mindre yta, och som vill ha en enkel sÄdan. Den passar ocksÄ bra för den som vill ha en bra och pÄlitlig vattenspridare, men inte vill behöva betala flera hundra för den. För att fÄ mer information om produkten och se det aktuella priset, klicka pÄ knappen nedan.

Vattenspridare Gardena AquaZoom L

Det hÀr Àr en oscillerande vattenspridare, som ger en exakt och jÀmn bevattning utan nÄgon pölbildning. Den passar för ytor frÄn 28 kvadratmeter och upp till hela 350 kvadratmeter. Den har extra breda stödfötter sÄ att den stÄr stadigt pÄ marken.

HÀr finns mÄnga fördelar: Den tÄl bÄde frost och UV-strÄlning, har en garanti pÄ fem Är, Àr enkel att anvÀnda, har ett rostfritt metallfilter i vattenkopplingen som förhindrar att smuts tar sig in och den Àr enkel att rengöra. Dessutom kan du vÀlja att vattna endast Ät ena hÄllet, och med ett reglage kan du stÀlla in bÄde rÀckvidd och bredd samt vattenflöde.
Det hÀr Àr alltsÄ en vÀldigt flexibel och anpassningsbar vattenspridare som passar för alla, och överallt. Du vÀljer vart du anvÀnder den, hur stor yta du vill bevattna, vilket hÄll du vill vattna Ät och sÄ vidare. PÄ sÄ sÀtt hamnar vattnet precis dÀr det behövs.

Den hĂ€r vattenspridaren passar för dig som vill ha en avancerad och riktigt smart vattenspridare, som samtidigt kĂ€nns prisvĂ€rd. Den passar extra bra för dig som behöver tĂ€cka lite större ytor – upp till 350 kvadratmeter. Klicka pĂ„ knappen nedan för att fĂ„ mer information och för att se aktuellt pris.

Vattenspridarna ovan Àr nÄgra av mina favoriter, och nÄgra av de bÀsta pÄ marknaden. Men om du ÀndÄ inte har hittat rÀtt vattenspridare för dig, sÄ finns det förstÄs mÄnga andra som ocksÄ Àr riktigt bra. Kanske söker du nÄgon som tÀcker en större yta, en vattenspridare i en annan prisklass eller med andra funktioner? Klicka pÄ knappen nedan för att se flera vattenspridare, och förhoppningsvis hitta den som Àr rÀtt för dig.

🌊 Varför ha en vattenspridare?

De flesta som har en trÀdgÄrd kan behöva en vattenspridare nÄgon gÄng. En vattenspridare kan anvÀndas för att vattna grÀsmattan under extra torra perioder, eller för att göra det enklare att vattna rabatterna. Det finns vattenspridare för alla behov, och om du har en trÀdgÄrd sÄ kan du nÄgon gÄng behöva en vattenspridare.

Det Àr dock bara du sjÀlv som kan avgöra om du behöver en vattenspridare eller inte. Om du föredrar att vattna sjÀlv sÄ Àr en vattenspridare förmodligen inte nödvÀndig, eller om du föredrar en annan metod för bevattning.

Om du Àr osÀker pÄ om du behöver en vattenspridare eller inte sÄ kan du börja med en billigare modell. De tÀcker sÀllan en större yta, men istÀllet Àr de vÀldigt billiga och kan vara bra att börja med eftersom de inte innebÀr nÄgon större investering.

1ïžâƒŁ RĂ€cker en vattenspridare?

Vattenspridare fungerar för bĂ„de större och mindre ytor, men alla har olika rĂ€ckvidd. Upp till nĂ€rmare 500 kvadratmeter gĂ„r att hitta, men om du behöver en som tĂ€cker en mindre yta kanske 350 kvadratmeter rĂ€cker – eller till och med 100 kvadratmeter.

En vattenspridare som tÀcker en mindre yta Àr ofta billigare Àn en som tÀcker en större, sÄ om du inte har behov av ett större tÀckning sÄ kan det vara smart att vÀlja en som tÀcker lite mindre. Om du dÀremot kan ha behov av en större tÀckning lÀngre fram sÄ kanske det Àr smartare att vÀlja en som tÀcker en större yta redan frÄn början, eftersom det gÄr att stÀlla in sÄ att den passar Àven mindre ytor.

💰 Vad kostar vattenspridare?

En vattenspridare kan kosta allt frĂ„n runt en femtiolapp och upp till flera hundra. Priset beror pĂ„ mĂ„nga olika saker – vilka yta den tĂ€cker, vilka funktioner den har och sĂ„ vidare. En enklare modell med ett mindre tĂ€ckningsomrĂ„de Ă€r billigare Ă€n en som tĂ€cker ett större omrĂ„de och har flera olika funktioner. Även kvaliteten pĂ„verkar förstĂ„s priset.

Precis som med allting annat sÄ bör man tÀnka pÄ att man ofta fÄr vad man betalar för, men aldrig ska betala för mer Àn vad man behöver. Om man inte har behov av en avancerad modell som tÀcker en stor yta, dÄ Àr det bÀttre att satsa pÄ en enklare modell som tÀcker en mindre yta.

LĂ€s mer:

BĂ€sta vattenkannan

BĂ€sta sprutpistolen

BĂ€sta regntunnan

Mer om vattenspridare

Det finns olika anledningar till att man skaffar en vattenspridare. Varma sommardagar och torra perioder kan bĂ„de grĂ€smattan och vĂ€xterna behöva extra vatten, och med en vattenspridare blir det enklare – inte minst om det Ă€r en större yta som ska vattnas.

Även om det inte handlar om nĂ„gon extra vattning, utan endast den vanliga, sĂ„ kan en vattenspridare vara praktisk. Du sparar tid och energi och slipper gĂ„ runt i trĂ€dgĂ„rden med vattenkannan. IstĂ€llet kan du luta dig tillbaka och lĂ„ta vattenspridaren sköta jobbet.

MÄnga vattenspridare Àr enkla, och lÀtthanterade. Du placerar dem bara dÀr de behövs, sÀtter pÄ vattnet och stÀnger sedan av det nÀr det Àr klart. Ibland justerar du rÀckvidden genom att Àndra styrkan pÄ vattnet, vilket Àr Ànnu smidigare. Finns det dessutom timer pÄ vattenspridare sÄ Àr det Ànnu enklare.

Det finns ocksÄ mer avancerade modeller, dÀr du kan stÀlla in allt frÄn vattentryck till vilket hÄll du vill vattna och allt dÀremellan. Dessa Àr inte lika enkla, men passar bÀttre om du vill kunna justera vattningen och anvÀnda den pÄ olika stÀllen med olika instÀllningar.

Den stora fördelen med en vattenspridare Àr alltsÄ att du sparar tid, samtidigt som din trÀdgÄrd blir vattnad. Det Àr en smidig lösning för den som har en större trÀdgÄrd, eller för den som inte orkar gÄ runt och vattna under varma sommardagar.

NÀr du ska vÀlja vattenspridare bör du utgÄ frÄn din trÀdgÄrd, och hur den Àr utformad. Alla vattenspridare Àr som sagt olika, rÀckvidden kan variera en hel del och funktionerna likasÄ. Om du vill kunna vattna en större yta pÄ en gÄng bör du alltsÄ leta efter en vattenspridare som tÀcker ett större omrÄde.

En del vattenspridare ger en sĂ„ kallad “duschdimma”, vilket Ă€r bra om du har ömtĂ„liga vĂ€xter. För en varierad trĂ€dgĂ„rd kan det kanske vara praktiskt med en vattenspridare med mĂ„nga olika funktioner, sĂ„ att du kan stĂ€lla in den utifrĂ„n vart du ska vattna.

NÄgot annat som kan vara bra att tÀnka pÄ nÀr man köper en vattenspridare Àr att en del vattnar i en cirkel medan andra vattnar i en fyrkant. Vilket som passar bÀst beror pÄ hur din trÀdgÄrd ser ut, eller den del av trÀdgÄrden dÀr du ska anvÀnda vattenspridaren.

NÄgra olika vattenspridare som finns Àr till exempel:

  • RektangulĂ€rspridare
  • Cirkelspridare
  • Roterande vattenspridare
  • Oscillerande spridare
  • Pulsatorspridare
  • Sektorspridare
  • Sprinklerspridare

En annan praktiskt produkt Ă€r regnvattenspridare. De fungerar inte pĂ„ samma sĂ€tt som en vattenspridare, men de kan fungera som ett komplement till vattenspridaren – eller ett alternativ. En regnvattenspridare kopplas till stupröret och fördelar sedan ut regnvattnet till nĂ€rliggande trĂ€d, vĂ€xter, rabatter eller den nĂ€rmsta delen av grĂ€smattan.

Ett annat sÀtt att ta vara pÄ regnvattnet, som ocksÄ kan fungera som komplement eller alternativ till vattenspridare, Àr att skaffa en regntunna. DÄ kan du sedan anvÀnda regnvattnet till att vattna, med en vattenkanna. Det hÀr sparar inte tid pÄ samma sÀtt som en vattenspridare, men dÀremot sparar det pengar och det sparar Àven pÄ klimatet och miljön. Om inte annat kan detta, eller en regnvattenspridare, fungera som komplement till vattenspridaren.

Det finns ett annat alternativ till vattenspridare, nÀmligen sprinklerslang. Dessa har en sprinklerfunktion i sjÀlva slangen, vilket gör att du har en vattenspridare inbyggd i slangen. Det enda du behöver göra Àr att lÀgga ut slangen i rabatterna, eller dÀr du vill vattna, och starta vattnet. Slangen fördelar sedan ut vattnet i sin omgivning. Inte lika brett som en vanlig vattenspridare dock, men för den som bara har ett fÄtal rabatter eller bara vill ha automatisk vattning pÄ vissa stÀllen kan detta vara ett alternativ.

NÀr det Àr torrt kan det vara bra att anvÀnda en vattenspridare Àven för att vattna grÀsmattan. Det ska bli vÄtt 10-15 centimeter ned i jorden, dÄ vet du att det Àr dags att stÀnga av eller flytta vattenspridaren. För att hÄlla reda pÄ nÀr det Àr dags att flytta den sÄ kan det vara bra att sÀtta en regnvattenmÀtare eller behÄllare vid spridaren. NÀr den har samlat upp 25 millimeter vatten sÄ Àr det förmodligen vÄtt 10-15 centimeter ned i jorden, och dÄ Àr det dags att flytta eller stÀnga av vattenspridaren.

TÀnk pÄ att under högsÀsongen pÄ sommaren sÄ bör du vattna tidigt pÄ morgonen, eller sent pÄ kvÀllen, nÀr temperaturen Àr lite lÀgre. Om du vattnar med vattenspridare sÄ Àr det en bra idé att sÀtta pÄ den tidigt pÄ morgonen om du har möjlighet, eller i annat fall sent pÄ kvÀllen. Se till att temperaturen Àr lite lÀgre innan du vattnar, eller sÀtter pÄ vattenspridaren.

En timer kan vara vÀldigt praktiskt, vid mÄnga olika tillfÀllen. Om du till exempel inte har möjlighet att vattna tidigt pÄ morgonen sÄ kan du stÀlla in timern, sÄ att vattenspridaren startas pÄ morgonen. Eller om du har svÄrt att komma ihÄg att vattna, dÄ Àr en timer ocksÄ vÀldigt anvÀndbar. En annan fördel Àr att du kan Äka bort och vara borta hela dagen, eller till och med flera dagar, utan att behöva oroa dig för vattningen.

För dig som vill spara pÄ vatten och miljö, men ocksÄ spara tid, Àr det bÀsta att kombinera en vattenspridare med en regntunna eller regnvattenspridare. PÄ sÄ sÀtt kan du ta till vara pÄ regnvattnet och anvÀnda det till viss vattning, vilket Àr bra för bÄde plÄnbok och miljö. Resten av vattningen kan skötas med vattenspridare, sÄ sparar du Àven in tid.

Det viktigaste Ă€r att börja med att fundera över dina behov, och utgĂ„ frĂ„n hur din trĂ€dgĂ„rd Ă€r utformad. Vart behöver du vattna? Hur föredrar du att vattna? Vill du spara pĂ„ miljö, pengar, tid eller allting? Vill du sköta all vattning med en vattenspridare, eller gillar du att vattna sjĂ€lv och vill göra en del av vattningen sjĂ€lv? Hur ser din vardag ut – har du möjlighet att vattna tidigt pĂ„ morgonen eller sent pĂ„ kvĂ€llen? Reser du ofta bort? Kommer du ihĂ„g att vattna, eller sĂ€tta igĂ„ng en vattenspridare?

NÀr du vet vilka behov och förutsÀttningar du och din trÀdgÄrd har, dÄ vet du vad du behöver nÀr det gÀller bevattning. Kanske behöver du en timer till vattenspridaren för att slippa sÀtta igÄng den sjÀlv, kanske vill du Àven ha en regntunna eller regnvattenspridare för att kunna ta till vara pÄ regnvattnet eller kanske Àr ett mer avancerat sprinklersystem rÀtt för dig. Eller ocksÄ sÄ Àr en enklare och billigare vattenspridare rÀtt val.

Leave a Comment