BĂ€sta isdubbarna

Vare sig du ska fiska eller Äka sidor eller nÄgot annat kan ett par grymma isdubbar vara till stor nytta för din sÀkerhet. Jag jÀmför de bÀsta isdubbarna.

Artikeln innehÄller betalda samarbeten med Outdoorexperten och Happy Angler.

Isvidda Isdubb

Emilio pÄ Friluftaren

PrisvÀrd isdubb
Tillverkad i rostfritt stÄl
GreppvÀnligt gummi

VĂ€lgjorda isdubbar i bra kvalitet till ett rimligt pris

Denna isdubben frÄn Isvidda passar de allra flesta, den marknadsförs som bra för dig som Àr ute pÄ isen, och det Àr den sÀkert. Jag kan dÀremot inte tÀnka mig att den inte skulle passa fiskare ocksÄ. Det Àr riktigt bra isdubbar och passar enligt min Äsikt dig som behöver det oavsett vilken aktivitet det Àr du utövar.

Isdubbarna frÄn Isvidda Àr tillverkade i rostfritt stÄl. Det innebÀr fram för allt tvÄ saker, för det första att du kan förvara dem pÄ utrymmen som kanske inte Àr helt torra, till exempel i nÄgot uteförrÄd eller liknande, detta utan att du behöver oroa dig för att den ska börja rosta.

Gummit Àr tillverkat i ett greppvÀnligt material vilket gör att du i en situation dÀr ett bra grepp Àr skillnaden mellan att enkelt kunna ta sig upp ur vattnet och att ha svÄrigheter med detta förhoppningsvis kommer att kunna ta dig upp. SÄklart Àr detta det viktigaste av allt.

5
Slut i lager. Kommer inom kort.

LĂ€s mer: BĂ€sta isborren

InnehÄllsförteckning

Fisherman Pro isdubbar

Detta Àr ett lite billigare alternativ, som marknadsförs mot fiskare men som naturligtvis passar dig som av andra anledningar behöver isdubbar. Jag tycker personligen att det Àr lite konstigt att man tvunget mÄste ha isdubbar som marknadsförs till sporten eller aktiviteten som man sjÀlv Àr aktiv i, om det inte finns nÄgon speciell anledning till det sÄklart. Annars handlar det om att vÀlja ett par isdubbar som Àr riktigt bra, det Àr dessa. SÀrskilt prismÀssigt, man fÄr mycket isdubb för pengarna.

NÄgot man inte trummat pÄ Àr kvaliteten, de Àr tillverkade i kolfiberstÄl vilket Àr ett vÀldigt bra material att köpa isdubbar i. DÀrför Àr dessa isdubbarna verkligen ett par som jag kan rekommendera, greppet Àr eventuellt inte lika bekvÀmt som alternativet ovan men isdubbarna Àr av hög kvalitet och prislappen Àr lÄg.

De har en transportposition som gör de enklare att vandra med. Ett plus för dig som rör dig mycket innan sjÀlva aktiviteten pÄbörjar. Till exempel om det Àr lÄngt att gÄ till skidspÄret, fiskevattnet eller liknande.

JÀmför Isdubb

Last updated: 2022-12-04 18:20:12

Mer om isdubbar

Isdubbar Àr ett redskap med vars hjÀlp man tar sig upp ur en isvak

de som behöver Àr lista pimpelfiskare lÄngfÀrdsskridskoÄkare andra som rör sig pÄ isen

Isdubbar bestÄr av tvÄ handtag med vassa metallspetsar i ena Ànden. Det finns Àven modernare varianter av isdubbar som har en metallring med spetsar i Ànden, som kan ge bÀttre fÀste i vissa typer av isar

Vanligen Àr isdubbarna instuckna i en hÄllare som har ett snöre, vilket gör att man kan hÀnga dem runt halsen. FrÄn hÄllare och till respektive isdubb har man ocksÄ ett snöre, vilket gör att man inte kan tappa bort isdubbarna efter att man tagit bort dem ur hÄllaren

Isdubbarna fungerar sÄ att de vassa spetsarna fastnar i isen, sÄ att den som gÄtt genom isen kan dra sig upp. Det rekommenderas att detta sker genom att vederbörande sprider sin kroppsvikt över sÄ stort omrÄde som möjligt, sÄ att risken för att isen skall spricka ytterligare blir sÄ liten som möjligt

Det skall noteras att det Ă€r tungt och relativt svĂ„rt att ta sig upp pĂ„ isen med hjĂ€lp av isdubbar, speciellt utan flythjĂ€lp. En kamrat och en livlina Ă€r ofta ett mycket effektivare och mer tillförligtligt sĂ€tt att fĂ„ upp en person ur en isvak

Isdubbar skall inte bÀras i fickan eller ryggsÀcken utan runt halsen pÄ bröstet, sÄ att de Àr lÀtt Ätkomliga nÀr olyckan Àr framme. En del isdubbar har Àven en visselpipa i ett snöre

Hur anvÀnder man isdubbar?

Isdubbar Àr en vÀldigt viktig livförsÀkring för dig som rör dig dÀr det finns fallrisk. Isdubbar fÀstes runt halsen för att vara sÄ lÀttÄtkomliga som möjligt och har en vass spets som du kan dra dig upp frÄn till exempel vatten med. En nödvÀndig pryl för dig som har risk för att falla.

Finns det isdubbar till barn?

Ja, det finns det. Jag skulle dock vilja pÄstÄ att alternativen ovan som Àr avsedda för vuxna fungerar jÀttebra om barnet har tillrÀckligt stor hand för att komma runt sjÀlva handtagen. Jag tror dÀrför i mÄnga fall att vuxenalternativen fungerar bra.

Det absolut viktigaste Àr att du kÀnner dig sÀker och har bra isdubbar och framförallt att du hÄller bra koll pÄ barnet sÄ att du kan försÀkra dig om att du kan rÀdda barnet i en nödsituation.

Finns det isdubbar med visselpipa?

Ja, se artikeln ovan pÄ isdubbar med inbyggd visselpipa. Skulle du inte hitta nÄgot finns det knep för att sÀtta en visselpipa pÄ isdubbar utan visselpipa. Du kan nÀmligen köpa en visselpipa som har en ögla lÀngst ut och med nÄgon stark trÄd eller liknande fÀsta visselpipan i bandet dÀr isdubbarna hÀnger.

VÀljer du att göra sÄhÀr, se till att göra det ordentligt och dra lite i den för att se till att konstruktionen duger i en situation dÄ du verkligen behöver denna.

Leave a Comment