BĂ€sta vapenfodralet

Ett vapenfodral Àr ett mÄste för att skydda ditt vapen pÄ ett bra sÀtt. Jag hjÀlper dig hitta det bÀsta vapenfodralet för dig.

Neverlost Vapenfodral CLASSIC

Emilio pÄ Friluftaren

Passar de flesta gevÀr med monterat kikarsikte
BÀrhandtag som ger jÀmvikt
Extra ficka för tillbehör

Neverlost Vapenfodral CLASSIC

Neverlost Vapenfodral CLASSIC Àr ett bra vapenfodral eftersom det ger en trygg och sÀker transport av vapnet till och frÄn jakt.

5

Ett vapen Àr ingen leksak och ofta Àr ett gevÀr för jakt nÄgot som kostar en del pengar. Det Àr dÄ sjÀlvklart att du vill skydda det frÄn stötar och smuts. Sedan Àr det Àven sÀkrare att bÀra ditt vapen i ett fodral Àn att bÀra det som det Àr ett. Idag finns det ett stort utbud av fodral för vapen. Det finns lÄgbudgetvarianter, mellanklassvarianter och riktigt lyxiga varianter som kostar en hel del. Ett bra vapenfodral i mellanpris Àr Neverlost Vapenfodral CLASSIC. Detta fodral passar de allra flesta gevÀr som har ett kikarsikte monterat pÄ sig. Det Àr bra stoppning i fodralet samt att det har bÀrhandtag som ger dig en bra jÀmvikt. Dessutom har det en extra ficka för tillbehör, sÀkerhetslÄs i dragkedjan och reflexdetaljer.

LÀs mer: BÀsta vapenskÄpet

Vapenfodral för tvÄ vapen

Neverlost Vapenfodral 2-in-1

Kanske det Àr sÄ att du Àger tvÄ gevÀr? DÄ Àr det smidigt att ha ett vapenfodral dÀr du fÄr plats med bÄda istÀllet för att ha tvÄ separat. Ett bra vapenfodral för tvÄ vapen Àr Neverlost Vapenfodral 2-in-1. I detta fodral fÄr du plats med tvÄ gevÀr. Dessutom finns det en enkel ficka för tillbehör och sÀkerhetslÄs i dragkedjan. Fodralet har Àven ett bra handtag samt en bÀrrem, för att underlÀtta för dig att transportera dina vapen pÄ ett bra och sÀkert sÀtt.

LÀs mer: BÀsta skjutstödet

Vapenfodral för vapen med ljuddÀmpare

Vapenfodral Browning Raptor

Om det Àr sÄ att du har ett vapen med en ljuddÀmpare pÄ, sÄ kan Vapenfodral Browning Raptor vara valet för dig. Detta fodral har konstruerats just för att du ska kunna förvara gevÀr med dÀmpare monterad. VÀskan i sig Àr enkel, svart samt att den har en sidficka. Dessutom har den ett bra pris och fungerar bra att ha med dig ut nÀr du ska jaga.

Vapenfodral för flyg

Plano HÄrd VapenvÀska

Du som vill förvara ditt vapen extra bra, kanske om du ska ta med det pÄ flyget, du bör vÀlja ett hÄrt vapenfodral, alltsÄ en vapenvÀska i hÄrdplast. Ett bra alternativ Àr Plano HÄrd VapenvÀska. Vanligtvis rekommenderar jag gÀrna mjuka fodral för vapen, dÄ de Àr mer praktiska. Men om du ska transportera ett vapen ombord pÄ ett flyg, sÄ mÄste det skyddas extra mycket. Med denna hÄrda vapenvÀska sÄ fÄr du det skyddet. Denna vÀska rymmer ett vapen med kikarsikte.

VÄtdrÀkt för delat vapen

Neverlost Vapenfodral ADDON

Det kanske inte Àr det idealiska att vÀlja ett vapenfodral för delat vapen, men ibland sÄ kanske du mÄste transportera ditt vapen pÄ det sÀttet pÄ grund av utrymmesskÀl. Dock Àr utbudet av denna sorts vapenfodral inte sÄ stort. Det beror troligen pÄ att det sÀllan Àr efterfrÄgat. Dock kanske Neverlost Vapenfodral ADDON kan vara nÄgot för dig. Detta fodral har ett slitstarkt tyg och mjuk stoppning. Storleken Àr generös och du fÄr plats med flera delade vapen eller ett helt vapen med stort kikarsikte. Dessutom finns det vÀl tilltagna fickor pÄ utsidan sÄ att du fÄr med dig extra utrustning sÄ som extra pipa eller skjutstöd.

Mer om vapenfodral

Det Àr viktigt att ta hand om ditt vapen och inte minst skydda det under transport. NÀr du inte anvÀnder ditt vapen sÄ ska det vara inlÄst i ett vapenskÄp. Under transport Àr det smidigt att ha gevÀret i ett fodral. Dels för att skydda det, dels för att det Àr lÀttare att bÀra det pÄ det viset. Idag finns det mÄnga olika varianter av vapenfodral. Det finns mjuka fodral sÄ vÀl som hÄrda fodral samt att det Àven finns sÄ kallade koffertar, som oftast Àr i högre prisklass. Fördelen med mjuka fodral Àr att de Àr lÀtta att bÀra. Fördelen med ett hÄrt fodral Àr att det Àr ofta mer robust och skyddar ordentligt mot slag och stötar. Ska du gÄ ute lÄnga strÀckor med ditt vapen sÄ rekommenderar jag dig att anvÀnda ett mjukt fodral. Det Àr bekvÀmast för din del. Ska du transportera ditt vapen pÄ ett sÄ sÀkert sÀtt som möjligt, pÄ flyget eller i bilen Àr det dock bra med ett hÄrt fodral.

Om du vill rengöra ditt vapenfodral sÄ gÄr det utmÀrkt. MÄnga av dem gÄr att tvÀtta i tvÀttmaskinen. Men du bör undvika att tvÀtta de fodral som har lÀderdetaljer eller lÀderremmar i tvÀttmaskinen, annars kan de förstöras. Har du ett fodral med skum som stoppning sÄ kan jag rekommendera dig att spola med vatten och sedan göra en handtvÀtt med vanligt diskmedel. HÄrda fodral Àr enkla att hÄlla rena, de Àr bara att torka av. TÀnk bara pÄ att torka alla fodral noga efter tvÀtt, dÄ fukt eller vatten inte Àr bra för ditt vapen dÄ det kan rosta.

Varför ska jag köpa ett vapenfodral?

Du kanske funderar pÄ varför dun ska köpa ett vapenfodral? Det finns faktiskt mÄnga anledningar till att du bör göra det. Den frÀmsta anledningen Àr sÄ klart av praktiska skÀl. Att du pÄ ett bra och sÀkert sÀtt kan transportera ditt vapen. Om du ska skicka ditt vapen, pÄ egen hand sÄ att sÀga, sÄ kan ett lÄsbart vapenfodral vara ett bra alternativ. Ska du flyga med ditt vapen sÄ Àr det extra noga att det Àr skyddat, sÄ dÄ Àr det vÀl vÀrt att investera i ett fodral för vapnet.

FrÀmsta ÀndamÄlet som ett vapenfodral har Àr att det ska skydda ditt vapen mot stötar och smuts. Det Àr ju ÀndÄ ut i skogen du ofta rör dig med ditt vapen. DÄ gÀller det att ha vapnet skyddat innan du Àr framme vid den plats du ska jaga. Sedan Àr det minst lika viktigt att vapnet Àr skyddat bra i bilen under fÀrden. Hemma, dÄ du inte anvÀnder vapnet, sÄ ska du lÄsa in det i ett vapenskÄp. Inte ha det liggande framme i vapenfodralet.

Finns det hÄrda vapenfodral?

Ja, det finns mÄnga hÄrdare vapenfodral avsedda för transport. Se gÀrna alternativen ovan. Om inget alternativ Àr tillrÀckligt hÄrt rekommenderar jag att gÄ in pÄ PN Jakts hemsida genom lÀnkarna ovan och se om det finns nÄgot annat vapenfodral dÀr som passar dig bÀttre.

Finns vapenfodral i lÀder?

Vapenfodral i lÀder finns det gott om. Anledningen till att jag ovan inte rekommenderat vapenfodral i lÀder Àr just eftersom det lÀtt blir smutsigt och nÀr det vÀl blir det blir det ocksÄ rÀtt jobbigt eftersom lÀder inte fÄr tvÀttas hur som helst.

LÀderprodukter i allmÀnhet Àr fint, men jag tycker att man ska vara försiktig med just lÀderprodukter i prylar som anvÀnds i en aktivitet som ofta sker ute och i sportliknande förhÄllanden. Alternativen ovan rekommenderar jag dig istÀllet.

Vilket vapenfodral passar hagelgevÀr?

Majoriteten av alternativen ovan passar mÄnga gevÀr avsedda för jakt, dÀribland hagelgevÀr. Vill du vara helt sÀker hade jag valt ut nÄgra alternativ ovan som du gillar och jÀmfört mÄtten med mÄttet pÄ ditt hagelgevÀr, för att slippa behöva strula med att ha köpt ett vapenfodral som inte passar ditt vapen.

Leave a Comment