BĂ€sta jaktbyxorna

För en lyckad jakt ska ett bra par jaktbyxor inte underskattas. DÀrför har jag gjort en jÀmförelse mellan de bÀsta jaktbyxorna för bÄde herr och dam. Klicka hÀr eller skrolla ner för att se dam-modellerna.

Artikeln innehÄller betalda samarbeten med PN Jakt.

HĂ€rkila Norfell Byxa

Emilio pÄ Friluftaren

harkila norfell byxa jaktbyxor
LĂ€ttviktsbyxor
VattentÀta membran som andas
Fukttransporterande foder

HĂ€rkila Norfell Byxa

HÀrkila Norfell Byxa Àr min favorit byxa bland jaktbyxorna. Detta eftersom de Àr vÀldigt lÀttviktiga, perfekt för jakt. Jaktbyxorna har Àven vattentÀta membran som Àr bra i skog och annan fuktig terrÀng samt fukttransporterande foder.

5

Vinnaren av bÀsta jaktbyxan för herr Àr enligt mig HÀrkila Norfell Byxa. Det Àr ett par lÀttviktsbyxor för jakt. Det Àr ett par jaktbyxor som ska hÄlla en bra temperatur med hjÀlp av olika tekniker. DÀrmed fungerar jaktbyxorna i sÄvÀl kallare vinterklimat som varmare sommardagar. Inte helt fel för ett par jaktbyxor i en lite högre prisklass helt enkelt.

Jaktbyxorna HHÀrkila Norfell Byxa Àr konstruterade i tvÄ lager som ser till att du hÄller dig varm men Àven med vattentÀta membran som andas sÄ att du inte hÄller dig alldeles för varm.

Fodret Àr fukttransporterade, ett annat knep som byxorna anvÀnder för att du under sÄ lÄng period som möjligt ska hÄlla en sÄ optimal temperatur som möjligt och inte bli för kall eller för varm nÀr du anvÀnder jaktbyxorna under lÀngre jaktperioder.

Förutom det vanliga som man förutsÀtter att jaktbyxor har, har Àven HÀrkila Norfell Byxa benfickor ochen bakficka pÄ höger sida med en vattentÀt dragkedja. JÀttesmidigt plus för dig som vill ha med mobilen eller annan teknisk utrustning och vill kunna ha detta i en ficka Àven nÀr det regnar eller om det mot förmodan skulle börja regna under ett jaktpass att mobilen utan ytterligare skydd finns utom rÀckhÄll för vattnet.

Jaktbyxan HÀrkila Norfell Byxa kostar ungefÀr 3 500 kr och Àr enligt mig vÀrd detta och vinnaren av min jÀmförelse. För tvÄ till herrmodeller i lite billigare prisklasser, skrolla ner. För dammodellerna, skrolla ner eller klicka hÀr. Slutligen, om HÀrkila Norfell Byxa lÄter intressant, klicka helt enkelt pÄ den gröna knappen nedan och lÀs lite mer om modellen. Kombinera gÀrna med ett par bra gummistövlar för jakten.

LÀs mer: BÀsta gummistövlarna

Andra jaktbyxor

För dig som inte Àr nöjd med jaktbyxorna ovan har jag Àven valt ut tvÄ favoriter till nÀr det kommer till jaktbyxor för herr i lite billigare prisklasser.

Skulle du inte vara intresserad av dessa heller rekommenderar jag dig att kolla in PN Jakts utbud av jaktbyxor för herr och jĂ€mföra lite sjĂ€lv. Är det jaktbyxor för dam du Ă€r intresserad av, klicka hĂ€r eller fortsĂ€tta skrolla ner lite.

LĂ€s mer: BĂ€sta jaktjackan

Pinewood Pro Xtreme Byxa

Detta Àr ett par mycket slitstarka jaktbyxor för herr som dessutom Àven Àr vattentÀta. Mycket bra att ha i Sveriges fuktiga skogar med andra ord.

Jaktbyxorna Pinewood Pro Xtreme Byxa Àr speciellt designade för dig som jagar med hund eller för dig som Àr lite mer aktiv under ditt jaktpass. Detta genom att satsa mycket pÄ att jaktbyxorna ska vara sköna. Det kan sÄklart du som inte Àr sÄ aktiv under jaktpasset ha nytta av, Àven pÄ vÀgen till och frÄn jaktmarken kan detta vara skönt.

För att uppnÄ denna extra komforten som jag nÀmnde Àr jaktbyxorna fodrade med nÀtfoder för att ge nÄgon form av vÀrmande kÀnsla utan att vara obekvÀma. LÀs gÀrna mer om produkten med hjÀlp av knappen nedan. För ungefÀr 1 400 kr Àr det definitivt ett par jaktbyxor som jag med gott samvete kan rekommendera.

Pinewood Finnveden Byxa

För att tjuvstarta lite med jaktbyxorna för dam Àr Pinewood Finnveden Byxa först ut. Det Àr helt enkelt en lite enklare och billigare jaktbyxa som passar bÄde herr och dam utan problem. En av fÄ unisex modeller nÀr det kommer till jaktbyxor. Passar alltsÄ bÄde herr och dam.

Jaktbyxan Pinewood Finnveden Byxa Àr bÄde vindavvisande och lÀtt vattenavvisande. Detta skiljer sig frÄn modellerna ovan som Àr vattentÀta. RÀkna inte med att jaktbyxorna klarar sig i regn utan att du kÀnner att det blir fuktigt, men rÀkna med mer skydd Àn jÀmfört med andra typer av byxor.

Fickorna Àr tryckknappsknÀppta vilket absolut Àr smidigt, men till skillnad frÄn modellen ovan Àr inte fickorna vattentÀta, tyvÀrr. För dig som inte gillar att jaga i regnet gör ju detta dÀremot inte sÄ stor skillnad. Att fukten frÄn marken trÀnger in i fickorna lÀr ju inte hÀnda kan man ju tycka. För ungefÀr 550 kr Àr det absolut ett par jaktbyxor som jag kan rekommendera för dig som inte jagar under de vÀdermÀssigt sÀmsta dagarna.

BÀsta jaktbyxorna för dam

HĂ€rkila Freja Byxa Dam

HÀrkila Freja Byxa Dam Àr ett par jaktbyxor för dam som jag lÄter vinna jÀmförelsen och som fÄr bÀst i test vad gÀller jaktbyxor för dam. HÀrkila Freja Byxa Dam Àr tillverkade i ett ljudlöst material vilket Àr grymt för dig som jagar och inte vill skrÀmma bort bytet med dina steg eller snarare med lÀtet frÄn dina steg.

Membranet i HÀrkila Freja Byxa Dam Àr inte bara vattentÀtt (inte bara vattenavvisande) utan Àven ventilerande. Det innebÀr kort och gott att du kan vistas i regn utan att bli genomblöt men Àven i varmare sommardagar utan att bli genomsvettig. Bra funktioner att ha i ett par jaktbyxor helt enkelt.

Förutom detta har byxorna ventilationsöppningar för mindre svettpÄverkan under de varmaste dagarna, lÀttÄtkomliga sidfickor dÀr du kan ha mobil och annat som gÄr att öppnas och stÀngas med dragkedja. Jaktbyxorna HÀrkila Freja Byxa Dam kostar ungefÀr 3 200 kr och Àr i mitt tyckte vÀrt det lite höga priset.

Skrolla ner för fler lite billigare alternativ av jaktbyxor för dam.

Andra jaktbyxor för dam

Skulle du inte uppskatta modellen ovan har jag förstÄelse för det, Àven om jag gillar modellen vÀldigt mycket kan jag hÄlla med om att den Àr lite dyr. För lite mer prisvÀrda alternativ, se nedan.

Vill du jÀmföra lite sjÀlv rekommenderar jag att se PN Jakts utbud av jaktbyxor för dam och kanske jÀmföra det du hittar med alternativen nedan för att göra ett sÄ medvetet köp som möjligt.

HĂ€rkila Lagan Camo Byxa Dam

HÀrkila Lagan Camo Byxa Dam Àr ett par jaktbyxor för dam som Àr gjorda i en extra aktiv utformning. Detta innebÀr att jaktbyxorna Àg gjorda för att du lÀtt ska kunna röra sig, högt och lÄgt, utan att jaktbyxorna begrÀnsar dig i dina rörelser.

Detta uppnÄr HÀrkila med hjÀlp av ett ljudlöst, lÀtt och stretchigt material som jag tycker kan motivera den nÄgot lÀgre men fortfarande rÀtt pÄkostade prislappen pÄ 2 400 kr. Jaktbyxan Àr Àven vattenavvisande vilket jag kan tycka Àr ett stort plus i svensk skogsterrÀng.

HĂ€rkila Gevar Byxa Dam

HÀrkila Gevar Byxa Dam Àr ett par jaktbyxor för dam med ett modernt snitt och med vaxad yta. Ett par riktigt snygga jaktbyxor helt enkelt, i mitt subjektiva tycke.

Byxorna Àr som mÄnga andra jaktbyxor av lite högre prisklass vattenavvisande, fast Àn att HÀrkila Gevar Byxa Dam Àr en lite billigare modell.

HĂ€rkila Gevar Byxa Dam har lĂ€ttĂ„tkomliga benfickor dĂ€r du kan lagra dina viktigaste tillhörigheter som du vill ha med dig under jakten samt justerbara benslut – smidigt att ha hela byxorna pĂ„ under vintern och kallare dagar samt att dra upp bensluten lite under sommaren och varmare dagar.

HÀrkila Gevar Byxa Dam kostar ungefÀr 1 600 kr och Àr enligt mig kanske de mest prisvÀrda jaktbyxorna för dam. Vill du fortsÀtta leta alternativ sjÀlv, se PN Jakts utbud av jaktbyxor för dam. Det Àr mycket stort och de flesta prisklasser och mÀrken finns representerade.

Mer om jaktbyxor

Är du inte helt nöjd med alternativen ovan tror jag oavsett att du kommer att bli nöjd med nĂ„got pĂ„ PN Jakt. Det Ă€r en stor butik som har ett vĂ€ldigt stort utbud av jaktbyxor. Se deras utbud av jaktbyxor för herr eller deras utbud av jaktbyxor för dam. BĂ„da lika vĂ€lfyllda och prismedvetna.

Har du nĂ„got tips pĂ„ andra jaktbyxor som du kan rekommendera eller tankar kring vad som bör undvikas – kommentera gĂ€rna nedan sĂ„ att andra lĂ€sare kan ta del av informationen.

Ska hundförare ha speciella jaktbyxor?

Nej, hundförare behöver inte ha speciella typer av jaktbyxor. Det Àr nÀmligen som sÄ att jaktbyxor redan frÄn grunden Àr tillverkade för att ha sÄ fri rörlighet som möjligt. DÀrför fungerar de ocksÄ jÀttebra för hundförare.

Finns det jaktbyxor i skinn?

Ja, det finns gott om jaktbyxor i skinn. DÀremot Àr detta inte nÄgot jag rekommenderat ovan, anledningen till det Àr att de ofta Àr rÀtt svÄra att tvÀtta. Detta Àr sÄklart nÄgot som Àr jÀtteviktig i jakt dÀr du eventuellt kommer att behöva ligga eller sitta pÄ smutsig skogsmark och sÄ vidare. DÀrför rekommenderar jag andra typer av jaktbyxor som Àr lÀttare att tvÀtta Àn vad lÀderbyxor Àr.

Har jaktbyxor stretch?

Ja, de flesta jaktbyxor som jag jÀmfört har gott om stretch eftersom att det gör det enklare att röra pÄ dig och böja sig sÄ som man vill. Rörligheten i jaktbyxorna Àr tÀnkta att vara sÄ fri som möjligt och stretch Àr ofta ett bra sÀtt att uppnÄ det pÄ.

Leave a Comment