BĂ€sta vattenkannan

En vattenkanna Àr minst sagt praktisk att ha nÀr du ska vattna blommor, rabatter, vÀxter och annat. HÀr hittar du den bÀsta vattenkannan.

Artikeln innehÄller betalda samarbeten med GranngÄrden.

PlaceringProduktPassar
1Vattenkanna GranngÄrden GuldDig som vill kunna fylla med 10 liter vatten
2Vattenkanna NybyDig som vill ha en svart och diskret
3Vattenkanna Magnolia, TurkosDig som vill ha en mindre i turkos

Vattenkanna GranngÄrden Guld

Det hĂ€r Ă€r en snygg guldfĂ€rgad vattenkanna som rymmer 10 liter. Med den hĂ€r vattenkannan behöver du inte fylla pĂ„ vatten ofta, utan det rĂ€cker lĂ„ngt – kanske rentav till allt som behöver vattnas.

Vattenkannan Àr Àven enkel att anvÀnda, det Àr lÀtt att fylla pÄ vatten och enkelt att bÀra den. Den hÀr vattenkannan passar perfekt i trÀdgÄrden, och om du har mÄnga blommor och vÀxter som behöver vattnas.

Den snygga fÀrgen Àr ett stort plus som gör att vattenkannan blir ett trevligt inslag i trÀdgÄrden, Àven nÀr den inte anvÀnds.

Vattenkanna Nyby

Det hÀr Àr en stilren, enkel och praktisk vattenkanna i plast. Den Àr svart och diskret, men ocksÄ mycket anvÀndbar. Den Àr enkel att anvÀnda, och den rymmer hela 10 liter.

Flera olika strilar gĂ„r att köpa till som tillbehör. Det hĂ€r Ă€r en vĂ€ldigt enkel vattenkanna, men ocksĂ„ vĂ€ldigt bra – och till ett bra pris. Den hĂ€r passar perfekt om du bara vill ha en enkel vattenkanna som gör det den ska, och om du behöver en lite större kanna.

Vattenkanna Magnolia, Turkos

Denna snygga vattenkanna har en riktigt fin turkos fÀrg, och den kommer att lysa upp din trÀdgÄrd nÀr du inte vattnar med den. Den Àr svensktillverkad och mycket enkel att anvÀnda, med ett bekvÀmt handtag och dessutom Àr det enkelt att fylla pÄ vatten.

Ett stort plus med den hĂ€r vattenkannan Ă€r att den finns i flera olika storlekar: 2 liter, 5 liter och 10 liter. HĂ€r kan du alltsĂ„ hitta en vattenkanna i den storlek du behöver – eller varför inte kombinera tvĂ„ stycken om du ibland behöver en liten och smidig och ibland en större?

Om ingen av dessa vattenkannor passar dig, sÄ finns det förstÄs andra att vÀlja mellan. Kanske föredrar du ett annat material, en annan utformning eller en annan storlek. Oavsett vad du söker sÄ kan du hitta fler genom knappen nedan.

Vilken vattenkanna ska man vÀlja?

Den som passar bÀst utifrÄn dina behov och kriterier. Det som Àr viktigt att fundera pÄ Àr, bland annat, material och storlek. NÀr det gÀller material sÄ Àr plast vanligast, men det finns Àven vattenkannor i mÄnga andra material, som zink. MÄnga föredrar andra material Àn plast för att de ofta har en snyggare utformning och mÄnga gÄnger hÄller högre kvalitet, men de kostar ocksÄ mer.

NÀr det gÀller storlek sÄ kan det vara bra att fungera över hur stor vattenkanna man egentligen behöver. Om du vattnar större omrÄden eller mÄnga blommor och vÀxter sÄ kan det förstÄs vara praktiskt med en stor vattenkanna sÄ att du slipper fylla pÄ ofta, men till mindre omrÄden kan en mindre vara mer praktisk eftersom den blir smidigare och lÀttare.

Kan man anvÀnda samma vattenkanna inomhus och utomhus?

Det kan man, men det kan vara bra att tÀnka pÄ att vattenkannor som Àr anpassade för utomhusbruk ofta kan ha en stril som Àr allt för stor för att vattna med inomhus. Dessutom kÀnns dessa kannor ofta allt för otympliga och klumpiga inomhus.

En vattenkanna för inomhusbruk kan dock fungera utmÀrkt Àven utomhus, om du inte har sÄ mÄnga plantor. Dessa vattenkannor Àr ofta mindre och rymmer dÀrför inte lika mycket vatten, och dessutom slÀpper de inte ut lika mycket vatten. Det kan helt enkelt ta tid att vattna med den utomhus, om det Àr mÄnga eller stora vÀxter som ska vattnas.

MÄnga gÄnger Àr det bÀsta alltsÄ att ha en separat vattenkanna för utomhusbruk, men om det inte Àr sÄ mycket som behöver vattnas utomhus sÄ kan det rÀcka med kannan du anvÀnder inomhus.

Vad kostar en vattenkanna?

En vattenkanna kan kosta allt frĂ„n ett par tior, och upp till flera tusenlappar. HĂ€r beror priset, inte helt ovĂ€ntat, pĂ„ vilket material vattenkannan Ă€r tillverkad i. En vattenkanna i zink Ă€r som sagt dyrare Ă€n en i plast, och det finns Ă€nnu dyrare material – till exempel mĂ€ssing.

Även storleken pĂ„verkar förstĂ„s priset, inte minst om vattenkannan dessutom Ă€r tillverkad i ett dyrare material. Köper du en vattenkanna i plast sĂ„ Ă€r den hyfsat billig Ă€ven om du vĂ€ljer en större modell, men Ă€ven hĂ€r beror priset delvis pĂ„ storleken.

LĂ€s mer:

BĂ€sta vattenpumpen

BĂ€sta sprutpistolen

BĂ€sta regntunnan

Mer om vattenkannor

NÀr det gÀller vattenkannor sÄ finns det mÄnga olika storlekar, utföranden och prisklasser. Vilken som passar bÀst beror dels pÄ dina egna preferenser, men Àven pÄ vart och hur du ska anvÀnda vattenkannan. Om du ska vattna inomhus eller utomhus, och om det Àr mÄnga vÀxter och blommor som behöver vattnas Àr sÄdant som spelar in.

Generellt kan man sĂ€ga att man behöver en smidig kanna med bra precision inomhus, och en större kanna utomhus. Men det hĂ€r beror förstĂ„s pĂ„ hur mycket som ska vattnas – har man mycket blommor inomhus men inte alls lika mycket utomhus, dĂ„ Ă€r det förstĂ„s inomhus som man behöver en större kanna.

Beroende pÄ vilka vÀxter du har, och hur mÄnga, sÄ kan du anvÀnda samma vattenkanna inomhus och utomhus. En vattenkanna för inomhusbruk kan anvÀndas utomhus ocksÄ, men om det Àr mycket som ska vattnas sÄ Àr det lÀmpligare med en kanna som kan vattna ett större omrÄde i taget, och med en stril som fördelar vattnet jÀmnt.

Vattenkannor inomhus: Inomhus Àr en smidig vattenkanna att föredra, sÄ att du kan komma Ät överallt. Det allra viktigaste Àr precisionen och att vattenkannan inte slÀpper ut för mycket vatten pÄ en gÄng. Om du inte har sÄ mÄnga blommor och plantor inomhus sÄ kan du med fördel vÀlja en liten kanna, som inte blir lika jobbig att bÀra. Om du dÀremot har mÄnga vÀxter sÄ kan en lite större vattenkanna passa bÀttre, sÄ att du slipper fylla pÄ den flera gÄnger under tiden du vattnar. Köp dock inte en större vattenkanna Àn vad du behöver.

Vattenkannor för balkong och uteplatser: Generellt kan man sÀga att detsamma gÀller för balkonger och uteplatser som inomhus, en smidig och lÀtt vattenkanna med hög precision Àr att föredra. Det Àr ocksÄ smidigt att vattna blommorna pÄ balkongen eller uteplatsen samtidigt som man vattnar inomhus, och dÄ behöver man helt enkelt inte byta kanna. Om du dÀremot har större krukvÀxter pÄ uteplatsen sÄ kan det fungera lika bra med en vattenkanna för utomhusbruk, om du hellre vattnar dÀr samtidigt som du vattnar utomhus.

Vattenkannor utomhus: En vattenkanna för utomhusbruk bör ha en bra stril som fördelar vattnet jÀmnt, och gÀrna tÀcker ett större omrÄde, sÄ att vattningen gÄr snabbt och smidigt. Ofta Àr en större vattenkanna mest praktiskt, men om du inte har sÄ mycket att vattna sÄ kan en mindre kanna vara smidigare att anvÀnda. Vattenkannan bör Àven ha en bra balans sÄ att den Àr lÀtt att hÀlla ur.

Leave a Comment