BĂ€sta solstolen

En solstol Àr perfekt i trÀdgÄrden, pÄ altanen, vid poolen, pÄ stranden eller vart man Àn befinner sig. HÀr hittar du den bÀsta solstolen.

Artikeln innehÄller betalda samarbeten med Byggmax.

Solstol liggande

Emilio pÄ Friluftaren

Kan Àven anvÀndas som solsÀng
Mycket prisvÀrd
Praktiska hjul

BekvÀm och praktisk solstol som Àven kan anvÀndas som solsÀng

Det hÀr Àr en riktigt smart solstol, som du kan anvÀnda pÄ flera olika sÀtt. Med ryggstödet uppfÀllt sÄ har du en bekvÀm solstol med fotpall som du sitter bekvÀmt i, och om du fÀller ned ryggstödet kan du istÀllet anvÀnda den som solsÀng.

En nackdel Ă€r dock att den Ă€r vĂ€ldigt lĂ„g – vilket inte Ă€r sĂ„ konstigt egentligen, eftersom den Ă€ven fungerar som solsĂ€ng. Detta innebĂ€r dock att det blir lite vĂ€l lĂ„gt om den endast anvĂ€nds som solstol, om man inte föredrar lĂ€gre modeller vill sĂ€ga.

Men det finns ocksĂ„ vĂ€ldigt mĂ„nga fördelar. Det hĂ€r Ă€r en smidig och lĂ€tt solstol, som bara vĂ€ger 8.5 kg. Detta, och de smarta hjulen, gör den enkel att flytta runt. Perfekt om du ibland vill ha den pĂ„ altanen, ibland ute i trĂ€dgĂ„rden och ibland vid poolen – eller vart som helst.

Ryggstödet Ă€r enkelt att justera sĂ„ att du alltid sitter eller ligger perfekt, och materialet Ă€r bekvĂ€mt att ligga pĂ„ – Ă€ven om du skulle rĂ„ka bli kvar dĂ€r en lĂ€ngre stund.

Ramen Àr tillverkad i konstrotting/stÄl, och solstolen hÄller en hyfsat hög kvalitet. Trots den smidiga och lÀtta konstruktionen, sÄ kÀnns den ÀndÄ stadig och stabil nÀr man ligger i den. Och dessutom Àr den vÀldigt prisvÀrd!

5

LĂ€s mer: BĂ€sta uterummet

InnehÄllsförteckning

Om solstolen ovan inte Àr rÀtt för dig sÄ finns det förstÄs mÄnga andra. Kanske föredrar du en vanlig solstol, en högre modell, en smidig variant som Àr enkel att ta med eller kanske letar du efter ett billigare alternativ?

HÀr hittar du tre andra solstolar, som ocksÄ Àr riktigt bra. Du hittar en högkvalitativ och lyxig solstol, en enklare men fortfarande lika högkvalitativ modell och en mycket prisvÀrd och smidig solstol som passar perfekt om du vill ta med den till stranden.

Solstol Kungshamn vit

Det hĂ€r Ă€r en riktigt vacker och högkvalitativ solstol, som kĂ€nns lite lyxig. Den Ă€r tillverkad i vitmĂ„lad furu, och den har en stilren och snygg design. Den hĂ€r solstolen passar perfekt i trĂ€dgĂ„rden, pĂ„ altanen, vid poolen eller nĂ„gon annanstans pĂ„ tomten – den blir nĂ€stan som en snygg inredningsdetalj dĂ€r den placeras.

Den hÀr solstolen har Àven en skön, böjd fotpall som ger den extra bekvÀm. Fotpallen kan Àven vikas in och förvaras under stolen nÀr den inte anvÀndas.

Det hĂ€r Ă€r en robust och rejĂ€l solstol, som stĂ„r stadigt och kĂ€nns bekvĂ€m. Den Ă€r hĂ„llbar och kommer med stor sannolikhet att kunna hĂ€nga med ett bra tag – perfekt om du vill investera i en lite bĂ€ttre solstol, och slippa köpa en ny efter ett par Ă„r.

LÀs mer: BÀsta skottkÀrran

Solstol strand Form Living svart

Den hĂ€r solstolen Ă€r smart, smidig, praktisk och riktigt prisvĂ€rd. Den vĂ€ger knappt 4 kg och den Ă€r enkel att fĂ€lla ihop, bĂ€ra, transportera och förvara. Den hĂ€r Ă€r alltsĂ„ perfekt för alla tillfĂ€llen – pĂ„ stranden, i trĂ€dgĂ„rden, pĂ„ altanen, vid poolen, pĂ„ semestern eller vart du Ă€n behöver den.

Även om detta inte Ă€r den mest högkvalitativa solstol som gĂ„r att hitta, sĂ„ kĂ€nns den Ă€ndĂ„ hyfsat stabil och tĂ„lig. Man sitter bekvĂ€mt i den, och den kĂ€nns hyfsat stadig. Men framför allt Ă€r det hĂ€r en vĂ€ldigt praktisk och smidig solstol.

Det hĂ€r Ă€r ett perfekt val för mĂ„nga. För den som har ont om plats, och vill ha en solstol som fĂ„r plats pĂ„ balkongen. För den som inte har plats för att förvara stora utomhusmöbler – den hĂ€r fĂ€lls nĂ€mligen enkelt ihop och tar nĂ€stan ingen plats alls. För den som vill hitta en prisvĂ€rd solstol. Och för den som vill ha en solstol som Ă€r lĂ€tt att ta med, och som passar lika bra hemma som nĂ€r man Ă„ker ivĂ€g.

LĂ€s mer: BĂ€sta friggeboden

Solstol Newport vit

Den hĂ€r solstolen Ă€r riktigt högkvalitativ, stilren och bekvĂ€m. Den kĂ€nns stadig och rejĂ€l, och man sitter vĂ€ldigt bekvĂ€mt i den – speciellt med en stolsdyna eller liknande.

Denna solstol Ă€r tillverkad i vitmĂ„lad furu, och den diskreta designen och fĂ€rgen gör att den passar in överallt – pĂ„ altanen, i en lummig trĂ€dgĂ„rd, vid poolen eller vart den Ă€n behövs.

En annan fördel Ă€r att du kan köpa till en fotpall till denna solstol. Det hĂ€r Ă€r alltsĂ„ ett perfekt val om du inte riktigt vet om du vill ha en solstol med fotpall eller inte – hĂ€r kan du nĂ€mligen Ă€ndra dig. Börja med bara solstolen, och köp till fotpallen senare om det behövs.

Om du fortfarande inte har hittat rĂ€tt sĂ„ finns det sjĂ€lvklart Ă€nnu flera solstolar att vĂ€lja mellan. Det finns trots allt ingen solstol som passar för alla, och det Ă€r viktigt att ta sig tid att hitta rĂ€tt stol – annars Ă€r sannolikheten stor att man blir missnöjd och snart köper en ny. Klicka pĂ„ knappen nedan för att hitta flera fina solstolar.

Mer om solstolar

Det finns en hel del att tÀnka pÄ nÀr man ska köpa solstolar. Först och frÀmst sÄ kan det vara bra att fundera lite över vilket material man föredrar, dels för att kvaliteten till viss del beror pÄ materialet men Àven för att olika material ska behandlas pÄ olika sÀtt.

Rotting Ă€r till exempel populĂ€rt, men om man köper en solstol i rotting bör man tĂ€nka pĂ„ att inte lĂ€mna dem ute hela tiden – eller snarare tĂ€nka pĂ„ vart man stĂ€ller dem. De klarar nĂ€mligen inte regn sĂ€rskilt bra, och bör dĂ€rför stĂ„ under tak om de ska stĂ„ ute hela sĂ€songen. I annat fall bör man ta in dem efter varje anvĂ€ndning, eller nĂ€r det kan bli regn.

Ett annat populÀrt material Àr furu. Det kan vara bÄde vackert och högkvalitativt, men sjÀlvklart krÀver Àven sÄdana material en viss omvÄrdnad och vill inte lÀmnas ute Äret runt och i alla vÀder. Generellt kan man sÀga att det Àr en bra idé att förvara sina utemöbler under tak, eller att ta in dem under vintern.

Solstolar Ă€r vĂ€ldigt praktiska, och kan anvĂ€ndas pĂ„ flera olika sĂ€tt. MĂ„nga solstolar passar nĂ€mligen perfekt vid ett bord och kan anvĂ€ndas nĂ€r man ska fika, Ă€ta lunch eller middag eller bara sitta och umgĂ„s – men ocksĂ„ nĂ€r man vill fĂ€lla ned ryggstödet och sola.

Andra solstolar Ă€r mer smidiga, lĂ€tta att fĂ€lla ihop och vĂ€ger lite. De passar sĂ€llan lika bra vid ett bord eller nĂ€r man Ă€ter, men Ă€r istĂ€llet perfekta nĂ€r man vill ta med stolen nĂ„gonstans – till stranden, till exempel.

Men solstolen Àr förstÄs perfekt pÄ mÄnga andra stÀllen, till exempel:

  • PĂ„ altanen eller i uterummet
  • PĂ„ stranden
  • Till bĂ„ten
  • PĂ„ semestern
  • PĂ„ picknicken
  • I trĂ€dgĂ„rden
  • Vid poolen
  • I parken
  • PĂ„ balkongen

Vilket stÀlle tycker du lÄter mysigast? NÄgot jag missat? Kommentera gÀrna nedan i sÄ fall!

Vad Àr skillnad mellan solstol och solsÀng?

En solsĂ€ng Ă€r en form av solstol, dĂ€r ryggstödet kan fĂ€llas ned helt sĂ„ att man kan ligga raklĂ„ng – och Ă€ven pĂ„ mage. En solsĂ€ng Ă€r ofta lite av en tvĂ„ i en produkt, som fungerar bĂ„de som solstol med fotstöd och en solsĂ€ng. Det Ă€r helt enkelt en praktisk produkt som har flera anvĂ€ndningsomrĂ„den.


Det finns dock ett par saker som kan vara bra att tÀnka pÄ om man funderar pÄ att köpa en solsÀng. NÄgot som mÄnga ser som en nackdel med solsÀngen Àr att den ofta Àr lÀgre Àn en vanlig solstol, och dÀrför kan det bli svÄrare att ta sig upp frÄn den.

NĂ„got annat som ofta skiljer sig Ă„t mellan vanliga solstolar och solsĂ€ngar Ă€r att solsĂ€ngarna sĂ€llan Ă€r lika enkla att fĂ€lla ihop och förflytta – de passar alltsĂ„ inte lika bra att ta med till stranden, till exempel. Med det sagt sĂ„ finns det Ă€ven solstolar som inte gĂ„r att fĂ€lla ihop och som Ă€r alltför otympliga för att ta med – och det finns solsĂ€ngar som gĂ„r att fĂ€lla ihop.

Vilken solstol ska man vÀlja?

Vilken solstol man ska vÀlja beror helt pÄ vad man vill ha. Det finns vÀldigt mÄnga olika modeller, sÄ börja med att fundera pÄ vad du behöver och föredrar. Vart ska solstolen anvÀndas? Ska den stÄ pÄ ett och samma stÀlle eller flyttas runt i trÀdgÄrden? Kommer du att ta med den till stranden, parken och pÄ picknick? Vill du kunna sitta vid ett bord, eller ska stolen stÄ fristÄende? Vilket material föredrar du? Vilka finesser vill du ha?

Det finns till exempel solstolar med tak, solstolar med hjul, solstolar med fotstöd eller pall, solstolar som kan anvÀndas som solsÀngar, solstolar med bord, solstolar med och utan armstöd, solstolar med hÄllare för dricka och sÄ vidare. Det finns solstolar som har helt fÀllbart ryggstöd, eller ett ryggstöd som inte kan fÀllas alls. Det finns smidiga modeller, men ocksÄ robusta och stabila modeller.

Börja alltsĂ„ med att fundera över vad du behöver, och vill ha, och utgĂ„ frĂ„n det nĂ€r du börjar leta efter en solstol. Det kan vara en bra idĂ© att skriva ned nĂ„gra viktiga punkter att utgĂ„ ifrĂ„n – till exempel materialet om det Ă€r viktigt, om den ska vara smidig eller stabil och sĂ„ vidare.

Vad kostar en solstol?

Det finns solstolar i mĂ„nga olika prisklasser – frĂ„n nĂ„gon hundralapp och upp till mĂ„nga tusenlappar. Priset beror till stor del pĂ„ kvaliteten, men Ă€ven mĂ„nga andra saker kan pĂ„verka priset. Det kan dock vara en bra idĂ© att undvika de allra billigaste solstolarna om du vill ha en högkvalitativ solstol som kan hĂ€nga med i mĂ„nga Ă„r.

Leave a Comment