Bästa skottkärran

En skottkärra är ett måste på varje tomt och kommer till användning vid många olika tillfällen. Här hittar du den bästa skottkärran.

Artikeln innehåller betalda samarbeten med Byggmax.

Skottkärra med 2 hjul Trolla

Emilio på Friluftaren

Lätt att styra
Hög kvalitet
Bekväm att använda

Mycket prisvärd skottkärra av hög kvalitet

Den här skottkärran ser lite annorlunda ut, den har nämligen två hjul. Trots detta fungerar den precis som en vanlig skottkärra, men de dubbla hjulen har många fördelar – bland annat att skottkärran blir stadigare, bekvämare att använda och lättare att styra.

Den smidiga konstruktionen är också en fördel, speciellt när den trots sin smidighet rymmer en hel del – närmare bestämt 80 liter. Självklart finns det skottkärror som rymmer betydligt mer än så, men detta är ändå fullt tillräckligt för de flesta.

Handtaget är stoppat och bekvämt att hålla i, stommen är pulverlackerad och hjulen är 16 tum och på en fälg av konstmaterial. När skottkärran är tom väger den hyfsat lite, 10 kg, vilket gör den ännu lättare att köra och hantera.

Det här är ett utmärkt val för dig som vill ha en enkel och lätthanterat skottkärra, som är mycket enkel att styra och bekväm att använda – perfekt om du använder skottkärran ofta och tycker att det är viktigt att den inte känns otymplig eller svårstyrd.

5

Läs mer: Bästa rökugnen

Innehållsförteckning

Om skottkärran ovan inte är rätt val för dig så finns det givetvis många andra att välja mellan. Kanske letar du efter ett billigare alternativ, en mer klassisk modell eller en skottkärra som rymmer riktigt mycket? Kanske vill du ha en elektrisk skottkärra som avbelastar dina muskler? Oavsett vilket så kan du med stor sannolikhet hitta rätt bland dessa praktiska skottkärror. Här hittar du en mycket prisvärd skottkärra,  två stycken som rymmer väldigt mycket samt en eldriven skottkärra – perfekt för dig som vill slippa gå allt för många vändor och som vill förflytta tyngre innehåll.

Elektrisk skottkärra 90 L

Denna elektriska skottkärra har ett punkteringsfritt däck som är extra brett samt en kapacitet på 90 liter. Sidostabiliteten säkras genom en massiv aluminiumram som är förstärkt med magnesium samt breda utestående ben. Tack vare sitt material är den lätt att hantera och känns inte tung.

Den integrerade motorn har en kapacitet som överstiger 600 watt och en hastighet som kommer upp i 6 km/h. Skottkärran är utrustad med ergonomiska glidhantag med knogskydd; ju större tryck du lägger på handtagen, desto mer tar motorn över och du tröttar inte ut dig.

I nerförsbacke har du möjlighet att bromsa farten, och du kan utan några problem köra den i backar med 45 ° lutning. Denna elektriska skottkärra väger 26,9 kg och har en maxlast på 250 kg – en lastvikt som slår många andra skottkärror på fingrarna.

Läs mer om fördelarna med en elektrisk skottkärra lite längre ner.

Skottkärra Hörby Bruk Ekeby 160 Galv PFG 1 hjul grön

Den här skottkärran har en stabil plastkorg och ett punkteringsfritt hjul. Och den rymmer väldigt mycket – närmare bestämt hela 200 kg. Det här är en högkvalitativ och riktigt praktisk skottkärra, som är perfekt för dig som vill få med så mycket som möjligt på en gång.

Om jag ska nämna något negativt så väger den en del, närmare bestämt 18 kg, och den kan upplevas som lite klumpig. Å andra sidan är detta knappast förvånande med tanke på hur rymlig den är – man kan väl inte få allt, helt enkelt.

I övrigt är det här en riktigt bra skottkärra, som är hyfsat bekväm att använda med sköna handtag – och den är dessutom ganska enkel att styra.

Det här är ett bra val för dig som behöver en riktigt rymlig skottkärra. Om du ofta behöver få med mycket och vill slippa springa flera vändor, då är det här ett utmärkt val som kommer att göra arbetet enklare.

Läs mer: Bästa fasadfärgen

Skottkärra

Det här är en enkel men riktigt prisvärd skottkärra. Den kostar inte mycket alls, men gör det den ska. En enkel men riktigt användbar skottkärra, helt enkelt.

En stor fördel med denna skottkärra, förutom det låga priset, är att den har en hyfsat hög maxvikt. Här kan du få med hela 100 kg, eller 65 liter.

Skottkärra har även ett punkteringsfritt däck, handtag och snygga, röda detaljer. Den är enkel att använda, hyfsat bekväm och dessutom relativt lätt att styra. En annan fördel är den väldigt låga vikten på 7 kg, som gör skottkärran ännu enklare att hantera.

Det här är rätt val för dig som vill ha en enkel och bra skottkärra, men inte vill behöva spendera många hundra eller till och med flera tusen. Den här passar utmärkt för trädgårdsarbete och liknande.

Läs mer: Bästa eftersökslampan

Skottkärra Hörby Bruk Ekeby 210 med plastkorg grön

Det här är en riktigt stadig, högkvalitativ och praktisk skottkärra som rymmet väldigt mycket – hela 210 kg. Den har en stor plastkorg och träskalmar, och ett luftgummihjul.

Den här skottkärran passar perfekt för det mesta – jordbruk, stallmiljö, trädgårdsarbete eller vad du än kan tänkas behöva en skottkärra till.

En liten nackdel är den höga vikten. Denna skottkärra väger närmare 20 kg, vilket gör den lite tyngre och smått obekväm att arbeta med. Å andra sidan är detta inte förvånande, och med tanke på att den ändå rymmer över 200 kg så märks det väl inte allt för mycket.

En fördel med den höga vikten är att skottkärran blir extra stadig och den känns väldigt robust. Den håller dessutom en hög kvalitet och kommer med stor sannolikhet att kunna hänga med väldigt länge, och underlätta arbetet mycket tack vare att den är så rymlig.

Det här är alltså ett bra val för dig som behöver en skottkärra som får plats med en hel del, och samtidigt vill ha en robust och rejäl konstruktion.

Har du fortfarande inte hittat rätt? Ingen fara! Som alltid när man letar efter en viss produkt så gäller det att hitta den som passar en själv bäst. Även om många andra anser att en viss skottkärra är bäst så kanske det inte alls är den du söker. Men självklart finns det många andra skottkärror att välja mellan. Tryck på knappen nedan så hittar du dem.

Mer om skottkärror

En skottkärra är en väldigt smart produkt, som används för att förflytta eller transportera olika saker – vad som helst, nästan. Skottkärran har helt enkelt många olika användningsområden. Du kan till exempel använda en skottkärra till:

 • Transportera trädgårdsavfall, gräsklipp, löv och dylikt
 • Köra grus, sand, jord och stenar
 • För olika typer av arbete i stall, till exempel mockning
 • Transportera byggmaterial och liknande
 • Transportera djurfoder av olika slag

Skottkärran används helt enkelt för att flytta olika typer av material från en punkt till en annan. Det kan vara trädgårdsavfall, foder eller byggmaterial och det kan flyttas runt på tomten eller längre sträckor. Oavsett vilket så förenklar skottkärran arbetet en hel del.

Om du ska använda skottkärran främst för lättare trädgårdsarbete, som att transportera bort löv eller gräsklipp, så räcker en billig och enkel modell gott och väl. Det finns helt enkelt ingen anledning att köpa en dyr och rejäl skottkärra om du endast ska utföra enklare arbeten med skottkärran.

Om du däremot ska transportera tyngre material, och kanske även behöver en rymligare skottkärra som klarar högre vikt, så bör du istället investera i en lite dyrare skottkärra. Detta för att de enklare skottkärrorna helt enkelt inte klarar tyngre jobb.

För trädgårdsskötsel och enklare jobb är det vanligast att välja en skottkärra som klarar runt 90 kg, så att välja en som har en maxvikt mellan 80 och 100 kg kan vara en bra idé. Dessa skottkärror är ofta lättare, och blir därmed även enklare att förflytta och hantera.

Tänk också på skottkärrans storlek, och vart den ska förvaras. Det är inte roligt att råka köpa en skottkärra som är allt för bred för att komma in i trädgårdsskjulet, eller där den ska förvaras.

Fördelar med en elektrisk skottkärra

En elektrisk skottkärra (ibland också kallad eldriven skottkärra, elskottkärra eller batteridriven skottkärra) har flera fördelar. För vanligt trädgårdsavfall kan den kännas lite överflödig, men för dig som exempelvis tillbringar mycket tid i ett stall eller behöver transportera stora mängder av till exempel sand eller sten, underlättar det oerhört mycket att ha en eldriven skottkärra.

 • Skonsamt mot muskler och leder
 • Sparar på din energi så att du orkar hålla i gång längre
 • Jobbet blir gjort på ett snabbt och smidigt sätt
 • Utmärkt för tyngre arbete
 • Den eldrivna motorn tar över det slitsamma jobbet
 • Underlättar transportering av tung last i lutning
 • Ger möjlighet att bromsa i nerförsbacke

Är du på jakt efter en elektrisk skottkärra? Micrologistic.se listar flera olika modeller!

Varför ska man skaffa en skottkärra?

En skottkärra är inget måste för alla, men de allra flesta har användning av en skottkärra då och då. Skottkärran har väldigt många olika användningsområden, och sannolikheten är stor att det kommer tillfällen då man faktiskt behöver en skottkärra.

Om man överväger att köpa en men är osäker på om det verkligen är något man kommer att behöva igen, då kan det vara en bra idé att välja en billigare modell – speciellt om den bara ska användas till lättare trädgårdsarbete.

Hur stor skottkärra behöver man?

Det beror helt på vad man ska använda skottkärran till, och hur mycket man behöver transportera. En stor skottkärra har förstås den fördelen att den får med mycket mer varje gång, och därför slipper man springa fram och tillbaka med den tunga skottkärran. Man kan helt enkelt spara både tid och energi på att välja en större skottkärra, förutsatt att man har behov av en sådan.

Det är dock inte endast storleken som man behöver ta hänsyn till, utan även maxvikten. Dessa hänger ofta ihop, men inte alltid. Det kan vara en bra idé att fokusera på maxvikten om man ska transportera tyngre material, snarare än stora mängder. Behöver man en skottkärra som klarar såväl hög vikt som en större mängd så kollar man givetvis efter det.

De flesta som använder skottkärra för lättare trädgårdsarbete väljer en skottkärra som har en maxvikt runt 90 kg. Om det är sådant du ska använda skottkärran till kan det alltså vara en bra idé att välja en som har en maxvikt mellan 80 och 100 kg. Då får du dessutom många andra fördelar – till exempel att skottkärran har en lägre vikt och är enklare att hantera.

Vad kostar en skottkärra?

Detta varierar en hel del, men de billigaste skottkärrorna kostar ofta runt ett par hundra. Dessa duger ofta gott och väl om man främst ska transportera lättare material och använda den till enklare arbeten. De är helt enkelt inte särskilt robusta och klarar sällan högre vikter. De brukar inte heller vara överdrivet rymliga. Dock räcker de som sagt ofta gott och väl för trädgården eller när enklare arbeten ska utföras.

Dyrare skottkärror kan kosta många tusenlappar. Det är dock sällan det är nödvändigt att köpa en så dyr skottkärra för privat bruk, däremot kan det vara en bra idé att spendera lite extra om man ska använda den till lite tyngre arbeten. Om du ska transportera stenar, grus eller andra tunga material behöver du helt enkelt en rejälare skottkärra som har en högre maxvikt. Ett par tusenlappar kan vara rimligt att spendera, om du vill ha en högkvalitativ skottkärra som klarar det mesta.

Leave a Comment