Bästa partytältet

Partytält är perfekta för allt från sommarfester och midsommarfirande till middagar och allt däremellan. Här hittar du det bästa partytältet.

Artikeln innehåller betalda samarbeten med GardenStore.

PlaceringProduktPassar
1Partytält Outfit 5×8 m PVCDig som vill ha ett rymligt tält
2Partytält Outfit 5×4 mDig som vill ha ett smidigare tält
3Partytält Outfit 6×12 mDig som vill ha ett riktigt stort tält
4Snabbtält Outfit 3×4,5 mDig som vill ha utan väggar

Partytält Outfit 5×8 m PVC

Det här är ett hyfsat rymligt partytält som passar bra för den lite större middagen – till exempel när ni får middagsgäster, eller har ett mindre kalas.

Detta partytält känns rejält och tåligt. Det passar även perfekt om ni behöver lite extra utrymme – ett sommarrum helt enkelt, för till exempel hobbys eller liknande.

Sidoväggar och tak är av PVC, och tältet är 2,8 meter högt. Det här är ett utmärkt val om ni behöver ett partytält som rymmer lite mer än ett bord för fyra. Kanske för en inte allt för stor middagsbjudning, ett kalas eller liknande.

Partytält Outfit 5×4 m

Det här är ett lite mindre och smidigare partytält, som passar bra när ni bara behöver plats för ett – lite mindre – bord. Det här lämpar sig alltså inte för några större middagar eller fester, utan passar bättre till vardags – när ni vill ha en mysig plats för lunch eller middag, till exempel.

Partytältet är rejält och tåligt, och står emot väder och vind bra. Det är högkvalitativt, och passar perfekt när ni vill kunna använda trädgården även om det regnar. Den kan även användas som ett extra rum för hobby, jobb eller lek till exempel.

Partytält Outfit 6×12 m

Det här är ett riktigt stort partytält som är perfekt för stora middagar och långbord, för fester och bjudningar och vad du än behöver det till. Här är möjligheterna stora – mest självklart känns det kanske att duka långbord härinne, men det finns många fler alternativ.

Det här rejäla partytältet är högkvalitativt, tåligt och hållbart. Det kostar en hel del, men det kommer med stor sannolikhet att kunna hänga med länge och bidra till många lyckade fester och middagar. Det är vitt och stilrent och blir en snygg detalj i trädgården, och med många och stora fönster får ni in ordentligt med ljus.

Det här är helt enkelt ett bra val för dig som planerar en lite större middag eller fest – varför inte ett litet bröllop? Barnkalas, familjemiddagar, sommarfester, midsommarfirande – ja, det här tältet är perfekt för alla sommarens fester.

Snabbtält Outfit 3×4,5 m

Det här är ett lite mindre och lite enklare tält, utan väggar, som är ett bra alternativ när du inte behöver något större partytält – och när det räcker med ett tak.

En fördel med detta tält är att det är väldigt smidigt, det är enkelt att sätta upp och enkelt att använda. Dessutom är det stabilt och tåligt, och håller en väldigt hög kvalitet.


Det här är ett bra val när du bara behöver ett tak, till exempel för att kunna sitta ute även när det regnar. Det passar perfekt för lite mindre middagar, eller andra tillfällen när ni inte är så många – och det är perfekt till vardags.

Om du inte har hittat rätt ännu så finns det förstås många andra alternativ. Kanske söker du ett partytält i en annan storlek, eller med ett annat utförande. Kanske söker du ett mer öppet tält som ger dig möjlighet att sätta ihop flera stycken, eller ett med andra funktioner. Oavsett vad du söker så finns det garanterat ett partytält som är rätt för dig. Klicka på knappen nedan för att hitta många andra alternativ.

Kan man använda partytält när det blåser?


Ja, det kan man göra, speciellt om det inte blåser allt för hårt. Det är dock alltid en bra idé att sätta fast tältet på olika sätt. Ofta ingår någonting att fästa tältet med, men det kan vara en bra idé att komplettera med något mer – till exempel stormlinor. Om tältet ska stå på ett trädäck eller liknande så går det att skruva fast i underlaget. Det kan också vara en bra idé att hålla öppningen stängd när det blåser, så att det inte blåser in i tältet.

Kan man hyra partytält?

Ja, det går att hyra partytält. Det kan vara ett alldeles utmärkt alternativ om ni bara behöver använda det en gång, eller väldigt sällan. Ofta finns det även möjlighet att få montering och nedmontering, vilket innebär att du även sparar en hel del tid. Att hyra ett partytält kostar förstås betydligt mindre än att köpa ett, och dessutom slipper du ha ett partytält som bara står tomt eller ligger undanstoppat i källaren om det inte behövs flera gånger.

Om du bara ska använda partytältet vid något enstaka tillfälle så kan det vara en bra idé att kolla på båda alternativen, och jämföra priser. Fundera över om ni kan ha användning av partytältet flera gånger, kanske kan ni använda det till vardags? Ett större partytält är ofta väldigt dyrt så om det bara behövs en gång är det smart att hyra, men ett mindre partytält kanske man kan överväga att köpa – förutsatt att man kan ha användning av det igen.

Vad kostar ett partytält?

Ett partytält kan kosta allt från ett par hundra och upp till många tusenlappar – 20 000 kronor och ännu mer. Det som påverkar priset är framför allt kvaliteten och storleken. Ett stort och högkvalitativt partytält kostar väldigt mycket, med en enkelt och mindre partytält inte kostar många hundralappar.

Om ni kommer att ha användning för tältet många gånger och vill kunna behålla det många år så kan det vara en bra idé att investera i ett lite dyrare tält. Ska det användas någon enstaka gång eller tillfälligt så kan det duga med en billigare variant.

Det går som sagt också att hyra partytält, vilket kan vara ett bra alternativ om det bara behövs någon enstaka gång – inte minst om ni behöver ett stort partytält.

Läs mer:

Bästa uterummet

Bästa friggeboden

Bästa utomhusfärgen

Mer om partytält

Ett partytält är perfekt vid många olika tillfällen, och inte minst vid fester och liknande. Det mest självklara är kanske att duka upp inne i tältet och äta eller fika där, men det finns många andra alternativ. I tältet kan man till exempel förvara maten eller tårtan för att slippa ha den ute i solen, och låta gästerna hämta mat eller fika där för att sedan sitta utomhus. I tältet kan man även förvara presenter, eller ha garderob om gästerna vill hänga av sig.

Men det är faktiskt inte enbart vid festligare tillfällen som partytältet passar bra. Det kan även användas till vardags – till exempel för att äta middag eller fika när det regnar. Partytältet kan användas som hobbyrum, arbetsrum eller varför inte ett lekrum som kan användas när det regnar eller för att skydda barnen från solens starka strålar mitt på dagen?

Många köper ett partytält först när det är dags för fest, och när festen är över plockas tältet ned och ligger undangömt i källaren – eller står tomt och tar upp plats i trädgården. Men det har faktiskt många användningsområden även när det inte är fest, och kan med fördel få stå kvar för andra ändamål tills det är dags för fest igen.

Varför inte göra om tältet till ett kontor? Eller använda det som förvaring? Det passar även utmärkt som sällskapsrum, där ni kan sitta och spela spel eller bara umgås på sommarkvällarna. Ja, det finns många alternativ, men en sak är säker – ett partytält är riktigt praktiskt, och perfekt att ha i trädgården. 

Vad ett partytält kan användas till:

 • Middagar, luncher och fika
 • Större middagsbjudningar
 • Bröllopsfester
 • Dop och namngivning
 • Avslutnings- och studentfirande
 • Sommarfest
 • Midsommarfirande 
 • Företagsevent
 • Extra utrymme
 • Hobbyrum
 • Kontor
 • Lekrum
 • Förvaring
 • Sällskapsrum

Möjligheterna är alltså i princip oändliga.

Leave a Comment