Bästa spöhållaren

Spöhållare är bra för att förvara spön på väggar. Det är även bra om du vill kunna fästa spön på båten. Jag ger dig tips på bästa spöhållaren.

Artikeln innehåller betalda samarbeten med Happy Angler och Outdoorexperten.

Berkley spöhållare för 3 spön

Emilio på Friluftaren

Du får plats med tre spön
Den är mycket prisvärd
Den är stadig och hållbar

Berkley spöhållare för 3 spön

Berkley spöhållare är den bästa spöhållaren. Den är stadig och hållbar, samt enkel att fästa på båten. Med denna spöhållare kan du ha tre spön att fiska med på en och samma gång.

5

En spöhållare är inte fel att satsa på. Det finns idag varianter som du kan sätta på båten, på väggen, på taket eller på bilen. Fördelen med en spöhållare är att den kan hålla flera spön åt dig på en och samma gång. Sedan finns det även en form av spöhållare som är mer av en spöförvaring. I den kan du ställa alla dina spön då du inte använder dem. En spöhållare är särskilt viktigt vid trollingfiske. Om du har många spön så kan du välja en spöhållare som står rakt upp. Det eftersom du då kan få med många spön, på liten yta. En bra, prisvärd spöhållare för tre spön är Berkley spöhållare för 3 spön. Med den ingår hållare, fästen för räckmontering samt skruvar/muttrar. Med en spöhållare så står dina spön stabilt, utan att hoppa i båten. De riskeras därmed inte att skadas. Det är allra vanligast att ha en spöhållare i båten, men det finns även som sagt andra varianter med. Här medan kommer vi att gå igenom de allra vanligaste modellerna av spöhållare.

Läs mer: Bästa fiskespöt

Spöhållare för båt

Berkley spöhållare för 3 spön

Du som vill kunna fiska med flera spön i båten, du ska satsa på en spöhållare för detta ändamål. Du kan välja om du vill ha en enkel hållare för ett spö, som till exempel Berkley spöhållare. Det är en stadig spöhållare som passar bra för trolling. Du kan justera ställningen om du vill så att du kan fästa den på 4 olika sätt på båten. Det finns även spöhållare för båt där du kan ha flera spön i en och samma hållare. Ett exempel är Berkley spöhållare för 3 spön som vi redan nämnt tidigare. Den kan ta upp till tre spön och klarar av tunga drag så väl som stora hugg. Smart snabbfäste finns på den som gör att den låser fast fiskespöt. Men som snabbt kan lossa vid behov.

Läs mer: Bästa feederspöt

Spöhållare för vägg

Zebco Wall Rod Holder förvaringsställning för spön

När man talar om spöhållare för vägg, så är det förvaring av spö som gäller. Det är inte fel att kunna sätta upp dina spön på ett bra sätt. En spöhållare på väggen gör att du kan placera dina spön vertikalt mot en vägg. Det är både snyggt samt att det gör att du har ordning och reda på alla dina spön. En prisvärd vägghållare är Zebco Wall Rod Holder. Den är enkelt att montera upp på väggen, inne eller ute i garaget.

Spöhållare för tak

Fladen spöhållare

Om du föredrar att förvara dina spön i taket så finns det spöhållare även för detta ändamål. Du monterar då upp spöhållaren i taket i garaget eller på annat lämpligt ställe. Du får då undan dem på ett bra sätt så att de inte är i vägen. De trasslar inte heller samman med varandra. Det är annars risken att de gör det om du bara ställer av dem i ett hörn. Föredrar du att ha dem på golvet, då finns det en smart spöhållare för det med. Bland annat Fladen spöhållare. Med den kan du förvara så många som 16 spön, hemma eller i ditt garage. Den är dessutom lätt att flytta på då den inte är särskilt tung.

Spöhållare för bil

Du som vill kunna förvara och framför allt transportera dina spön på ett bra sätt, du ska satsa på spöhållare för bil. Du kan då montera den på taket på din bil. Du kan då frakta dina spön utan att behöva fälla ihop dem och krångla in dem i din bil. Det finns flera modeller av spöhållare för bil, som får plats med många olika spön. Det kan vara skönt att transportera dem utanför bilen just för att slippa vika ihop dem eller att de börjar trassla.

Spöhållare för ismete

Wiggler Plocky ismete spöhållare med vippa

Det finns även spöhållare för ismete om det är den sortens fiske du föredrar. En modell är Wiggler Plocky ismete spöhållare med vippa. Den är särskilt avsedd för ismete med agn. Den är lätt att transportera då den är hopfällbar. Du kan även justera hållaren efter storleken på agnfisken. Det finns även en så kallad nappindikator med bjällra.

Wiggler ismete spöhållare

En annan modell är Wiggler ismete spöhållare. Den är tvådelad och sätts lätt samman med en skruv. Båda spöhållare kommer i färgen fluorescerande orange färg vilket gör att de är lätt att se.

Finns spöhållare för båt?

Ja, det finns väldigt många bra spöhållare för båt. Ofta fungerar samma spöhållare för båt som för andra förvarningsutrymmen och ytor. Se gärna artikeln ovan för aktuella rekommendationer på spöhållare som går att installera i båt.

Kan man ha spöhållare på tak?

Ja, det är klart att man kan ha spöhållare på tak och det är ofta ett smidigt och bra sätt att ha spöhållaren på för att ha ytan så organiserad som möjligt. Jag har flera alternativ i artikeln ovan av spöhållare som passar att installeras på tak, dessa uppdaterar jag regelbundet i och med att det lanseras nya fräcka alternativ.

Vilken spöhållare på vägg?

Vilken spöhållare som passar vägg allra bäst är en bra fråga som är rätt enkel att besvara, i princip alla spöhållare går att installera på vägg. Därmed har du rätt mycket att välja på, som tur är uppdaterar jag artikeln ovan löpande med bra och intressanta alternativ med spöhållare som går att installera på vägg.

Leave a Comment